Chiar dacă numărul deceselor cauzate de Covid-19 este într-o continuă creștere, la fel și numărul total de cazuri, nu trebuie să își pierzi speranța. Deși te poți simți copleșit de știrile negative care circulă în toate mediile zilele acestea, trebuie să îți păstrezi calmul și speranța și să încerci să te concentrezi pe prevenție și pe realizările care chiar contează în această luptă foarte grea dusă de întreaga lume.
Numerele care indică zilnic numărul de îmbolnăviri din întreaga lume sau numărul de decese pot provoca neliniște și în aceeași măsură îngrijorare, dar nu trebuie să lăsăm să treacă cu vederea dovezile care deschid calea către tratamentul și prevenția față de acest virus mortal.
Iată mai jos numai câteva dintre dovezile care atestă faptul că oamenii de știință lucrează permanent la combaterea virusului mortal:
Măsurile de control al infecțiilor funcționează, mai ales acolo unde cadrul permite. Cercetătorii din Hong Kong au evaluat impactul pe care focarul l-a avut asupra 43 de spitale publice de acolo. Numerele sunt încurajatoare: în primele 6 săptămâni de la începutul focarului, 413 lucrători din domeniul sănătății s-au ocupat de 42 de cazuri confirmate de COVID-19. Dintre acești angajați, 11 au avut o expunere neprotejată la noul coronavirus. Ca urmare a implementării celor mai bune practici pentru controlul infecțiilor, niciunul din personalul medical nu a contractat virusul în perioada de studiu. În plus, nu a apărut infecții dobândite în spital.
Odată ce ai dobândit virusului poți căpăta imunitate. Un studiu care s-a realizat pe 4 maimuțe a relevat faptul că după ce au contractat SARS-CoV-2, virusul care cauzează Covid-19 și s-au vindecat, două dintre ele au fost expuse din nou acestei boli la o distanță de 28 de zile, iar testele efectuate din nou au dat rezultat negativ.
În prezent un studiu care se desfășoară la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle este cel mai aproape de a scoate pe piață un vaccin contra Covid-19. 45 de voluntari sănătoși primesc un vaccin care conține un segment de cod genetic copiat din SARS-CoV-2. Deoarece vaccinul nu conține SARS-CoV-2, participanții nu vor dezvolta COVID-19. Oficialii guvernamentali avertizează că poate dura 12-18 luni înainte ca vaccinul să ajungă pe piață și explică că scopul principal al acestui proces actual este să se asigure că nu există efecte secundare grave.
O metodă veche ar putea combate COVID-19. Despre ce este vorba? Este posibil ca medicii să poată folosi o metodă numită „terapie cu anticorpi pasivi” pentru a trata COVID-19, sugerează cercetări prezentate în The Journal of Clinical Investigation. Cercetătorii care au autorizat lucrarea spun: „Desfășurarea acestei opțiuni nu necesită nicio cercetare sau dezvoltare, deoarece metoda a existat încă din anii ’30„. Metoda presupune colectarea de sânge de la o persoană care a avut virusul și s-a vindecat. Folosind partea care conține anticorpi pentru combaterea infecției, cercetătorii speră să poată injecta o altă persoană, prevenind astfel o infecție sau contribuind la combaterea acesteia.
Sistemul nostru imunitar ar putea învinge virusul. Un nou studiu de caz atrage atenția opiniei publice. Acesta a apărut în revista Nature Medicine și documentează cazul unui pacient COVID-19 care s-a recuperat din afecțiune în câteva zile. Este vorba despre o pacientă de 47 de ani care a contractat virusul în Wuhan, China, iar cercetătorii au examinat răspunsul imun al acesteia în efortul lor de a-i înțelege recuperarea. Prof. Katherine Kedzierska, șefa Laboratorului de celule T umane la Departamentul de Microbiologie și Imunologie de la Institutul Doherty din Melbourne, Australia, și colegii ei au descoperit o creștere a imunoglobulinei G – cel mai frecvent tip de anticorp – în probele de sânge ale femeii. În plus, au descoperit o creștere a imunoglobulinei M. Oamenii de știință au detectat, de asemenea, un număr mare de celule imune cheie, cum ar fi celulele T de ajutor, celulele T ucigătoare și celulele B, la 7 – 9 zile de la debutul simptomelor, deci sistemul nostru imunitar joacă un rol important în combaterea acestui virus.
Nici tehnologia nu bate pasul pe loc. Iată dovada în articolul de mai jos:
Radioterapia și chimioterapia sunt două tratamente de bază utilizate în oncologie pentru combaterea cancerului. Deși ambele metode vizează distrugerea celulelor [...]
Site-ul Great.Doc folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență și colectează informații din browser-ul dvs. pentru a vă oferi, ca utilizator, functionalități integrate cu platformele sociale si pentru a analiza traficul pe site.OkPrivacy policy