Ce alimente este indicat să consumi în plină pandemie de coronavirus pentru a fi sănătos

mâncare
Imagine de Silviarita via Pixabay

Dintotdeauna sănătatea este cheia pentru o viață perfectă. Dacă te confrunți cu probleme de sănătate, acest lucru te va va îngrădi mereu să realizezi ceea ce ți-ai propus, indiferent de natura dorințelor tale.

Așa cum bine știm alimentația este unul dintre factorii care joacă rolul principal pentru menținerea sănătății oamenilor. În acest articol ne-am propus să prezentăm ce alimente trebuie să consumăm în plină pandemie de coronavirus.

Întrucât activitățile fizice le mai putem face doar în perimetrul casei, acest lucru ne poate afecta într-o oarecare măsură sănătatea, de aceea este bine să echilibrăm aceste deficiențe printr-o alimentație bine aleasă. Nutriționiștii Beatriz Crespo Ruiz și Javier Garcia Perenda spun că sănătatea este cea care are cel mai mult de suferit în această perioadă și de aceea trebuie să îi acordăm o atenție sporită.

Nu există un aliment care să combată infectarea cu virusul Covid-19

„Nu putem uita faptul ca sănătatea noastră este în joc, iar alimentația are un rol foarte important. Înainte de toate, este necesar să știm că NU EXISTĂ NICI UN ALIMENT care să combată infectarea cu virusul Covid-19. Ce putem face, este să proporționam nutrienții necesari ca sistemul nostru să funcționeze în condiții optime”, au declarat cei doi.

Încearcă să îți păstrezi calmul și nu te panica chiar dacă situația este gravă. Îți oferim mai jos câteva direcții pe care să le urmezi atunci când este nevoie să mergi la magazin:

Nu goli rafturile din magazine fără rost și nu cumpăra ce nu o să-ți folosească. Uite cum trebuie să-ți faci provizii în timpul pandemiei COVID-19! – https://bit.ly/39QaFGj

Publicată de Great.Doc pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Proteinele nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi

Mai ales că este sezonul lor, baza alimentației potrivit spuselor celor doi trebuie să fie legumele: „Verdețurile, legumele și fructele, sunt bogate în micronutrienti și antioxidanți, extrem de benefici în aceste momente de stres.”

Nici proteinele nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi deși poate este un pic dificil în această perioadă să îți procuri toate alimentele de care ai nevoie. Dacă alegi să consumi proteină animală, trebuie să te axezi pe bucăți slabe de carne de porc, vită sau curcan și să eviți pe cât posibil mezelurile sau alte alimente procesate din această categorie. Dacă ai posibilitatea este foarte important de asemenea să consumi pește, dar și produse lactate.

Pentru ca la finalul acestei perioade să nu fie nevoie să adoptați o dietă strictă pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate din cauza lipsei mișcării, cel mai bine este să eviți pastele sau cartofii, alimente care conțin zaharuri pentru că nu au mulți nutrienți, dar sunt extrem de bogate în calorii.

People

Simona Tivadar

Dr. Simona Tivadar: ”Nu, carnea roșie nu dă cancer!”

Dr. Simona Tivadar este medic specialist în boli de nutriție și diabet. Într-un interviu oferit Cristinei Stănciulescu, Simona Tivadar vorbește [...]

Interventii si terapii

acid hialuronic

7 efecte surprinzătoare ale acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță produsă, în mod natural, de organism. Aceasta se găsește în piele, articulații, ochi și alte [...]

Afectiuni

dureri

6 dureri banale care nu trebuie ignorate niciodată

Mulți oameni pun pe seama altor lucruri dureri pe care le consideră comune. O banală durere de braț sau umăr [...]