Ce alimente este indicat să consumi în plină pandemie de coronavirus pentru a fi sănătos

mâncare
Imagine de Silviarita via Pixabay

Dintotdeauna sănătatea este cheia pentru o viață perfectă. Dacă te confrunți cu probleme de sănătate, acest lucru te va va îngrădi mereu să realizezi ceea ce ți-ai propus, indiferent de natura dorințelor tale.

Așa cum bine știm alimentația este unul dintre factorii care joacă rolul principal pentru menținerea sănătății oamenilor. În acest articol ne-am propus să prezentăm ce alimente trebuie să consumăm în plină pandemie de coronavirus.

Întrucât activitățile fizice le mai putem face doar în perimetrul casei, acest lucru ne poate afecta într-o oarecare măsură sănătatea, de aceea este bine să echilibrăm aceste deficiențe printr-o alimentație bine aleasă. Nutriționiștii Beatriz Crespo Ruiz și Javier Garcia Perenda spun că sănătatea este cea care are cel mai mult de suferit în această perioadă și de aceea trebuie să îi acordăm o atenție sporită.

Nu există un aliment care să combată infectarea cu virusul Covid-19

„Nu putem uita faptul ca sănătatea noastră este în joc, iar alimentația are un rol foarte important. Înainte de toate, este necesar să știm că NU EXISTĂ NICI UN ALIMENT care să combată infectarea cu virusul Covid-19. Ce putem face, este să proporționam nutrienții necesari ca sistemul nostru să funcționeze în condiții optime”, au declarat cei doi.

Încearcă să îți păstrezi calmul și nu te panica chiar dacă situația este gravă. Îți oferim mai jos câteva direcții pe care să le urmezi atunci când este nevoie să mergi la magazin:

Nu goli rafturile din magazine fără rost și nu cumpăra ce nu o să-ți folosească. Uite cum trebuie să-ți faci provizii în timpul pandemiei COVID-19! – https://bit.ly/39QaFGj

Publicată de Great.Doc pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Proteinele nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi

Mai ales că este sezonul lor, baza alimentației potrivit spuselor celor doi trebuie să fie legumele: „Verdețurile, legumele și fructele, sunt bogate în micronutrienti și antioxidanți, extrem de benefici în aceste momente de stres.”

Nici proteinele nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi deși poate este un pic dificil în această perioadă să îți procuri toate alimentele de care ai nevoie. Dacă alegi să consumi proteină animală, trebuie să te axezi pe bucăți slabe de carne de porc, vită sau curcan și să eviți pe cât posibil mezelurile sau alte alimente procesate din această categorie. Dacă ai posibilitatea este foarte important de asemenea să consumi pește, dar și produse lactate.

Pentru ca la finalul acestei perioade să nu fie nevoie să adoptați o dietă strictă pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate din cauza lipsei mișcării, cel mai bine este să eviți pastele sau cartofii, alimente care conțin zaharuri pentru că nu au mulți nutrienți, dar sunt extrem de bogate în calorii.

Sanatate

spalat maini

Cum trebuie să te speli corect pe mâini. Greșeli frecvente care te pot pune în pericol

Spălatul mâinilor este una dintre cele mai eficiente și la îndemână metode pentru a preveni îmbolnăvirile sau răspândirea bacteriilor. Încearcă [...]

Alimente

bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu, beneficiile și riscurile fatale ale prafului minune din bucătărie

Bicarbonatul de sodiu este în utimul timp promovat ca un produs bun la orice, care are beneficii multiple, deși scopul [...]

Afectiuni

Hernia inghinala

Hernia inghinală. De ce apare, cum se manifestă și cum se tratează.

Hernia inghinală reprezintă o exteriorizare la nivelul regiunii inghinale (datorită existenței unor zone slabe parietale) a unor organe intraabdominale: corn [...]