Dieta anti-migrenă: cum poți scăpa de durerile de cap

durere de cap
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Durerile de cap se numără printre cele mai supărătoare dureri. Apar atunci când te aștepți mai puțin și îți pot da planurile peste cap într-o secundă. Ce poți face pentru a preveni o migrenă?

O alimentație sănătoasă este primul pas pe care îl poți face pentru a preveni migrenele supărătoare. Mineralele, vitaminele și nutrienții din alimente pot avea efect calmant asupra migrenelor. În continuare își prezentăm care sunt câteva dintre ele:

Smochinele sunt bogate în potasiu. Acesta este un adjuvant în reducerea inflamațiilor și previne deshidratarea, una dintre cauzele principale ale durerilor de cap.

Somonul este un aliment bogat in Omega 3. Are o mulțime de beneficii în tratarea bolilor cardiovasculare, dar conține și complexul de vitamine B, ceea ce îl face să devină un pion important pe lista alimentelor care luptă cu durerile de cap.

Avocado este un aliment recunoscut pentru luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care țin la distanță durerile de cap.

Cartoful dulce este bogat în vitamina C, B1 și potasiu, deci dacă te confrunți des cu dureri de cap, îl poți include în alimentație. Gustul său este absolut delicios.

Quinoa este o proteină completă cu un conținut echilibrat de carbohidrați și proteine. Aceasta conține magneziu, zinc, fier, potasiu, cupru, vitamina B și calciu, deci este un aliment salvator în tratarea durerilor de cap.

Înainte de a lua o decizie pentru a trata migrenele, află care este cauza lor reală

Dacă e confrunți des cu dureri de cap, nu ezita să apelezi la ajutorul medicului specialist. Cu siguranță și alimentația contează, dar înainte de a lua o decizie pentru a trata migrenele, află care este cauza lor reală. Tot ca o măsură de siguranță încearcă să limitezi pe cât posibil alimente care pot provoca migrenele. Acestea sunt:

  • mâncăruri bogate în nitrați (mezeluri, salata verde, spanacul, rucola, sfecla, morcovii, fasolea verde, varza, țelina);
  • aditivi alimentari;
  • brânză maturată;
  • ouă;
  • ceapă;
  • roșii;
  • lactate;
  • nuci;
  • ciocolata obișnuită.

Uneori, cea mai simplă variant pentru a scăpa de migrene este relaxarea. Nu uita că tu contezi cel mai mult și după alimentație, stimuli senzoriali, mirosuri, factori fizici, stresul este și el o cauză majoră a migrenelor. Încearcă să schimbi puțin ritmul de lucru din rutina zilnică și profită cât mai mult de ceea ce te face fericit. Uneori echilibrul, moderația sau consecvența îți pot ajuta organismul mai mult decât orice alt remediu, fie el natural sau de natură medicamentoasă.

Citește și: Vinul alb sau vinul roșu. Care este mai bun pentru sănătate?

Afectiuni

boala arterială

Cum se manifestă boala arterială periferică și ce tratamente moderne există

Boala arterială periferică este o patologie cardiovasculară ce afectează vasele de sânge din afara inimii, producând simptome deranjante ce conduc [...]

Sanatate

Coronavirus. Cele mai noi informații | LIVE TEXT

27 Martie | 14:57 – Premierul britanic, Boris Johnson, confirmat pozitiv. Informația vine de pe contul său de Twitter. ”În [...]

Interventii si terapii

Tot ce trebuie sa stii despre colecistectomia laparoscopica. Cum se realizeaza aceasta interventie?

Colecistectomia laparoscopica o interventie minim invaziva prin care medicul chirurg indeparteaza colecistul, cunoscut si sub numele de vezicula biliara sau [...]