Tipuri de ceai care te ajută să scapi de durerile menstruale

ceai
Imagine de Hoyas via Pixabay

Unul dintre lucrurile care amplifică disconfortul în perioada menstruației este durerea.

Studiile spun că majoritatea femeilor simt durerea menstruală atât înainte, dar și în timpul menstruației și principala cauză este contractarea uterului care elimină mucoasa uterină. Toate aceste simptome diferă de la o femeie la alta.

Minimizarea acestor dureri a fost dintotdeauna o provocare pentru femei, iar găsirea unei soluții este esențială pentru fiecare în parte. Se pare că remediile naturale câștigă din ce în ce mai mult teren. Puterea vindecătoare a plantelor din ceaiuri este un aliat al doamnelor și domnișoarelor, de aceea noi am făcut o listă cu câteva tipuri de ceai care te ajută să ameliorezi durerile menstruale:

  • Ceaiul de ghimbir se află primul pe lista noastră deoarece s-a dovedit de-a lungul timpului că acesta are un efect calmant la fel de puternic precum cel al medicamentelor.
  • Ceaiul de mentă este și el un adjuvant deoarece mentolul ajută la relaxarea mușchilor uterini și atenuează spasmele.
  • Ceaiul Matcha și-a găsit și el un loc pe lista noastră deoarece acesta are un conținut mare de L-Teanină, ceea ce îl face să fie recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și calmante.
  • Ceaiul de chimen ajută la tratarea durerilor menstruale pentru că ajută mult la calmarea musculaturii.
  • Ceaiul cu scorțișoară Ceylon ajută la calmarea sângerărilor abundente.

Evită în perioada menstruală produsele care conțin cofeină

Chiar dacă de cele mai multe ori plantele sunt adevărate medicamente naturale, dacă simți că ceva nu este în regulă, nu ezita să apelezi la ajutorul medicului ginecolog. Un alt aspect important pentru a trece cu bine peste perioada menstruală din lună este să ai grijă și la alimentație.

Încearcă să îi oferi corpului tău cât mai multe minerale: se recomandă un aport suplimentar de 250 mg/zi magneziu și 400 mg/zi calciu. Curmalele, migdalele, avocado și spanacul completează aceste suplimente și reduc durerea.

De mare ajutor este și vitamina B6 pe care o poți asimila foarte ușor din banane, cartofi, avocado.

De evitat în perioada menstruală sunt produsele care conțin cofeină pentru că accentuează proasta dispoziție și încearcă să pui stop alcoolului și dulciurilor pentru că produsele care conțin mult zahăr pot favoriza apariția candidozei.

Interventii si terapii

stomatologie

Implant dentar într-o singură zi și vizită la stomatolog. Poți înlocui imediat un dinte fără durere

Ai pierdut un dinte sau, si mai neplacut, ai ramas fara un dinte din zona estetica si esti ingrijorat ca [...]

Timp liber

burger

Ziua internațională a hamburgerului: 2 rețete delicioase de hamburgeri

Puține preparate au o zi dedicată lor, iar hamburgerul este unul dintre ele. În fiecare an, pe 28 mai, oameni [...]

Sarcina & bebe

bebeluș

Fontanela bebelușului: ce este, când se închide și ce anomalii poate avea

Expresia „moalele capului” este una destul de des întâlnită atunci când vorbim despre un bebeluș. Ea se referă la zonele [...]