Mierea de albine este un aliment sigur și sănătos, cu o serie de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, există anumite mituri și concepții greșite legate de consumul de miere, inclusiv ideea că ar deveni toxică atunci când este încălzită.
Este important de reținut că mierea nu devine toxică atunci când este încălzită la temperaturi normale de gătit. Deși este adevărat că mierea conține substanțe chimice care pot forma compuși nocivi la temperaturi foarte ridicate (peste 120°C), este puțin probabil să atingeți această temperatură în bucătăria dumneavoastră.
Mierea este un bun aliat și pentru cei care vor să slăbească. O combinație de miere în apă caldă cu școrțișoară poate fi ideală consumată dimineața pentru o stare de bine și pentru o siluetă mai mică.
De fapt, încălzirea mierii la temperaturi moderate poate chiar să o facă mai benefică:
Cu toate acestea, este important să evitați supraîncălzirea mierii:
Recomandări:
Consumul moderat de miere încălzită la temperaturi moderate este sigur și poate fi chiar benefic pentru sănătate. Urmați recomandările de mai sus pentru a vă bucura de gustul delicios și de beneficiile mierii fără a vă pune în pericol sănătatea.