Cum îi ajută mierea pe diabetici?

miere

Mierea este un aliment extrem de apreciat pentru beneficiile pe care le aduce pentru organism, iar oamenii o adoră ca îndulcitor natural. Dar știai că mierea poate ajuta la controlul diabetului? Știut fiind faptul că orice ”dulce” este interzis diabeticilor, nu-i așa că sună imposibil? Hai să vedem ce spun specialiștii.

Doar pentru că mierea are un gust dulce, nu înseamnă că acționează precum zahărul, ba mai mult mierea e benefică pentru diabetici.

Pot mânca diabeticii miere?

Mulți oameni se întreabă dacă mierea este bună pentru diabetici? Ei bine, oamenii sunt conștienți de faptul că aportul de zahăr este periculos pentru persoanele care suferă de diabet, iar ținând cont de factorul ”dulce”, presupun că aceasta nu trebuie inclusă niciodată în dieta unui pacient cu diabet zaharat.

Mierea, fiind un îndulcitor natural, conține substanțe nutritive de protecție și aminoacizi care lucrează împreună pentru a menține funcțiile metabolice. De asemenea, are un indice glicemic mai mic (GI) în comparație cu zahărul rafinat. Aceasta înseamnă că nu grăbește zahărul în organism la fel de repede ca zahărul procesat. Se observă, de asemenea, că cantitatea necesară de insulină este foarte mică decât zahărul obișnuit. Drept urmare, mierea reduce nivelul glicemiei.

Pe de altă parte, zahărul rafinat este lipsit de nutrienți esențiali. Astfel, dacă aveți diabet, vitaminele și mineralele din corpul dvs. vor fi consumate în întregime pentru absorbția zahărului procesat. Zahărul excesiv duce la umflarea ficatului. Ulterior pătrunde în fluxul sanguin sub formă de acizi grași, care la rândul lor cresc nivelul zahărului.

Cum poți folosi eficient mierea?

Dacă ești diabetic, poți să folosești mierea în ceai sau în salată, să o amesteci cu iaurt și scorțișoară, deci ai o mulțime de variante.

Cantitatea și calitatea mierii sunt factori cheie asociați cu eficacitatea sa în menținerea controlului diabetului.

miere de albine
Photo by Pexels.com

Să începem cu calitatea. Asigurați-vă că alegeți varietatea crudă și pură. Studiile au arătat că utilizarea de miere crudă are ca rezultat scăderea zahărului din sânge cu 60-100 mg / dl. Mierea prelucrată nu este niciodată preferată, chiar dacă pare curată și atrăgătoare.

Un alt factor este tipul de miere. Supermarketurile de astăzi sunt inundate de o serie de mărci și tipuri de miere, care vă pot deruta. Sunt mai mult de 300 de tipuri de miere. Cu toate acestea, cele mai populare sunt Manuka, hrișcă, neem și salcâm – de toate acestea beneficiind organismul dvs. în moduri diferite. Dintre toate aceste soiuri, mierea de neem, cu proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare, este de obicei recomandată celor care suferă de diabet.

Mierea pură este mai sănătoasă decât zahărul rafinat și alți îndulcitori disponibili. Dar, totul are o limită și este la fel în cazul consumului de miere de către diabetici. Fiecare lingură de miere conține aproximativ 17 grame de carbohidrați. Acest lucru, la rândul său, poate duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge. Mierea este, de asemenea, foarte bogată în calorii, fiecare lingură oferind până la 64 de calorii. Acest lucru vă poate afecta greutatea. Acest îndulcitor natural ar trebui evitat de persoanele supraponderale cu diabet slab gestionat. Dar, înainte de a vă decide să faceți această schimbare, este recomandat să consultați medicul sau dieteticianul pentru îndrumare.

Noutati

Poate fi tratat cancerul de colon sau cel mamar? Doi medici turci vin la București pentru a discuta cu pacienții români.

Mii de români descoperă anual că suferă de o formă de cancer, iar chiar dacă tehnologia și medicina au evoluat [...]

Noutati

Cea mai mare televiziune din România și 5 publicații naționale au preluat subiectul Great.Doc

Săptămâna trecută, echipa Great.Doc a realizat un interviu cu psihologul Anca Maftei, despre cât de mult rău ne pot face [...]

Alimente

Murele, izvor de sanatate

Vara, printre fructele care fac furori se numără şi murele pe care, din fericire, la întâlnim în comerţ chiar şi [...]