Rinoplastia hibridă micro tehnică – ce este și cum se realizeză intervenția care nu învinețește și umflă fața

Dr. Eyüp BOZKURT

Rinoplastia este o operație de înfrumusețare facială care trebuie să ducă la un nas bine proporționat cu fața, despre care nu se observă că s-a intervenit chirurgical asupra lui și prin care pacientul are o respirație ușoară. În chirurgia rinoplastiei există două tehnici: tehnica deschisă și tehnica închisă.

Astăzi vă voi vorbi despre o tehnică microhibridă închisă care îi oferă un plus de confort pacientului – nu necesită internare, vasele de sânge nu sunt sparte, implicit nu există sângerări, fața nu se învinețește și nici nu se umflă, nu necesită tampon de silicon în interiorul nasului, iar înainte de operație pacientul vede cum va arăta rezultatul final printr-o simulare 3D.

Dr. Eyüp BOZKURT: ”Prin această procedură, pacientul nu va avea o cicatrice, nu există leziuni vasculare și nervoase generate de incizie, ceea ce oferă o recuperare mai rapidă.

În tehnica închisă, așa cum sugerează și numele, intervenția se realizează în interior, fără a exista o incizie care să fie vizibilă din exterior. E evident că prin această tehnică pacientul nu va avea o cicatrice, fapt ce oferă un foarte mare avantaj, iar prin această procedură nu există leziuni vasculare și nervoase generate de incizie, ceea ce oferă o recuperare mai rapidă. 

Rinoplastia hibridă micro tehnică

Numesc această tehnică pe care o folosesc în chirurgie ca ”rinoplastie hibridă micro tehnică” pentru că nu lezez în niciun fel integritatea oaselor și a țesutului cartilaginos atunci când folosesc toate avantajele tehnicii închise. Astfel, nu există bucăți de os rupte sau grefe de cartilaj tăiate – pot simți țesuturi solide dedesubt atunci când alunec pielea nasului cu mâna chiar și în timpul operației. În urma acestei proceduri există umflături minime, iar țesuturile se vindecă repede.

Pentru că umflarăturile sunt mici, iar nasul arată foarte bine după intervenție, nu fac poze doar dintr-un singur unghi avantajos, ci filmez video-uri din toate unghiurile posibile.

Dr. Eyüp BOZKURT: ”Pacienții pot respira când ies din sala de operație. Nu simt durere pe parcursul intervenției”

În această tehnică, nu folosesc tampoanele care se introduce în nas după operație. Pacienții pot respira când ies din sala de operație, în plus, nu simt durere pe parcursul intervenției. Singurul disconfort pe care-l resimt e similar cu senzația de gripă, dar doar în primele 3-4 zile, după acestea, pentru că umflarea feței și vânătăile nu apar, procesul de vindecare începe din ziua a 3-a, a 4-a.

După această intervenție, pacienții noștri pot părăsi spitalul în aceeași zi, dacă doresc acest lucru. Nu există restricții legate de mâncare și băutură, ei pot mânca și bea orice. A doua zi pot face duș și își pot relua activitățile zilnice. Dacă în cazul operațiilor de rinoplastie, amorțirea buzei superioare și a palatului dur apare foarte des după intervenție și se menține luni întregi, în cazul rinoplastiei hibridă micro tehnică, ea nu apare niciodată. În acest fel, pacientul nu prea are probleme de gust și miros.

Rinoplastia hibridă micro tehnică

Dr. Eyüp BOZKURT: ”În a 6-a zi, pacientul se poate urca în avion”

Mulajul plasat în nas se extrage în a 6-a zi, iar pacientul se poate urca în avion și întoarce acasă, dacă locuiește în străinătate. Ulterior, consultațiile prin care verificăm starea pacientului se realizează online, trimițând fotografii și video-uri.

Cel mai important detaliu al acestei intervenții – în cazul pacienților care apelează la rinoplastia hibridă micro tehnică, căderea și prăbușirea, cel mai mare risc în intervențiile chirurgicale la nas, nu mai este valabil. Tehnica pe care o folosesc protejează integritatea nazală.

Afectiuni

ochi

Orjeletul – cauze, simptome și măsuri de prevenție

Orjeletul sau urciorul este o afecțiune care apare la pleoapă, este o afecțiune de natură infecțioasă, care nu este aceeași [...]

Timp liber

planete

Horoscopul banilor în anul 2020. Zodiile care se îmbogățesc

Potrivit astrelor anul 2020 are numai vești bune. Trei nativi din zodiac se vor îmbogăți peste măsură. Din punct de [...]

Lifestyle

coronavirus

Obiceiuri care se vor schimba după terminarea pandemiei de coronavirus

Acum trăim vremuri la care înainte nici nu ne-am fi gândit și se pare că după terminarea pandemiei de coronavirus, [...]