Izolarea nu este soluția pentru a scăpa de coronavirus. Ce recomandări face un expert OMS

izolare
Imagine de Congerdesign via Pixabay

Potrivit Reuters, un expert în situații de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății spune că izolarea oamenilor nu va opri răspândirea virusului. Acesta afirmă că este nevoie să se ia măsuri în domeniul sănătății publice pentru a evita reapariția virusului și că sunt necesare şi măsuri medicale sistemice, pentru a se evita reapariţia virusului mai târziu.

Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm„, a declarat Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un interviu acordat BBC.

”Este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă”

Pericolul cu aceste măsuri de blocare a deplasărilor este că dacă nu sunt impuse acum măsuri puternice de sănătate publică, după ce vor fi anulate restricţiile de deplasare şi blocajele, pericolul este ca boala să reapară„, a subliniat oficialul OMS.

Modelul izolării a fost preluat atât în SUA cât și în țările europene de la China, iar acum în țările în care virusul face multe victime oamenii lucrează de acasă, s-au închis școlile, restaurantele și barurile.

Expertul OMS a mai precizat că sunt mai multe vaccinuri în dezvoltare, dar numai în SUA s-a și ajuns în faza de testare. Acesta a mai adăugat că este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă.

Citește și articolul de mai jos pentru a fi complet informat:

Psihologie

Paste

Sărbătorile Pascale în izolare. Ce lecție avem de învățat?

Suntem în perioada Paștelui și pentru prima dată vom sărbători altfel anul acesta. Vom fi nevoiți să sărim peste tradițiile [...]

Alimente

carob

Ce este carobul și ce benefici are pentru organism

Deși sunt puțini cei care știu ce este carobul sau pudra de roșcove, trebuie menționat că acesta a câștigat teren [...]

Noutati

laborator

Studiu: „Virusul COVID-19 nu a fost creat în laborator!”

În ultimele zile, în mediul online, a circulat foarte mult informația că noul COVID-19, virusul care a dat peste cap [...]