Izolarea nu este soluția pentru a scăpa de coronavirus. Ce recomandări face un expert OMS

izolare
Imagine de Congerdesign via Pixabay

Potrivit Reuters, un expert în situații de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății spune că izolarea oamenilor nu va opri răspândirea virusului. Acesta afirmă că este nevoie să se ia măsuri în domeniul sănătății publice pentru a evita reapariția virusului și că sunt necesare şi măsuri medicale sistemice, pentru a se evita reapariţia virusului mai târziu.

Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm„, a declarat Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un interviu acordat BBC.

”Este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă”

Pericolul cu aceste măsuri de blocare a deplasărilor este că dacă nu sunt impuse acum măsuri puternice de sănătate publică, după ce vor fi anulate restricţiile de deplasare şi blocajele, pericolul este ca boala să reapară„, a subliniat oficialul OMS.

Modelul izolării a fost preluat atât în SUA cât și în țările europene de la China, iar acum în țările în care virusul face multe victime oamenii lucrează de acasă, s-au închis școlile, restaurantele și barurile.

Expertul OMS a mai precizat că sunt mai multe vaccinuri în dezvoltare, dar numai în SUA s-a și ajuns în faza de testare. Acesta a mai adăugat că este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă.

Citește și articolul de mai jos pentru a fi complet informat:

Alimente

măr

Nu mânca niciodată mere ceruite! Pot fi un pericol pentru sănătate!

Nimic nu este mai sănătos decât consumul unui fruct proaspăt și aromat, în special a unui măr plin de vitamine [...]

Sanatate

plajă

Mituri și adevăr despre protecția solară. De ce este importantă în orice anotimp

Pe piață găsim o gamă variată de creme de protecție solară care ne oferă bariera de care avem nevoie împotriva [...]

Afectiuni

ochi

Glaucomul – ce este, factori de risc, tratament

Potrivit Eurostat, 40% dintre români nu au fost deloc la doctor în anul 2019. Controalele de rutină sunt cu adevărat [...]