Izolarea nu este soluția pentru a scăpa de coronavirus. Ce recomandări face un expert OMS

izolare
Imagine de Congerdesign via Pixabay

Potrivit Reuters, un expert în situații de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății spune că izolarea oamenilor nu va opri răspândirea virusului. Acesta afirmă că este nevoie să se ia măsuri în domeniul sănătății publice pentru a evita reapariția virusului și că sunt necesare şi măsuri medicale sistemice, pentru a se evita reapariţia virusului mai târziu.

Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm„, a declarat Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un interviu acordat BBC.

”Este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă”

Pericolul cu aceste măsuri de blocare a deplasărilor este că dacă nu sunt impuse acum măsuri puternice de sănătate publică, după ce vor fi anulate restricţiile de deplasare şi blocajele, pericolul este ca boala să reapară„, a subliniat oficialul OMS.

Modelul izolării a fost preluat atât în SUA cât și în țările europene de la China, iar acum în țările în care virusul face multe victime oamenii lucrează de acasă, s-au închis școlile, restaurantele și barurile.

Expertul OMS a mai precizat că sunt mai multe vaccinuri în dezvoltare, dar numai în SUA s-a și ajuns în faza de testare. Acesta a mai adăugat că este nevoie de cel puțin un an ca un vaccin să fie produs și distribuit la scară largă.

Citește și articolul de mai jos pentru a fi complet informat:

Sanatate

Mărturia unui neurolog român: ”E dureros să te aștepți la solidaritate și să te alegi cu zeflemea!”

Medicul neurolog Ioana Mîndruţă, specialist epileptolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB),  instituția sanitară în care a fost adus [...]

Afectiuni

picior bebelus

Boala mână-gură-picior. Cauze, simptome și tratament

Boala mână-gură-picior este o infecție virală ușoară, contagioasă, frecventă la copiii mici – se caracterizează prin răni la nivelul gurii [...]

Detox

pizza

Dieta fito-ketogenică. Cum poți slăbi mâncând pizza, ciocolată și biscuiți

După o perioadă lungă în care organismul a acumulat kilograme în plus, un regim alimentar care să ajute la scăderea [...]