„După 3-4 zile vor cădea la pat, nu vor putea să respire.” Mesajul cu zeci de mii de distribuiri al unui medic român

medic român
Sursă foto Facebook

Un medic român, Adrian Nicula, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, cu un puternic impact emoțional, iar textul s-a viralizat cu o viteza uimitoare.

Adrian Nicula este medic anestezist și face zilnic naveta 150 de kilometri în fiecare zi pentru a-și face meseria: „Fiți responsabili! Dacă ve-ți plânge mai târziu nimic nu va mai conta.„, sunt numai câteva dintre cuvintele care i-au făcut pe oameni să distribuie textul în mediul online de peste 70 000 de ori, în scurt timp după ce acesta a fost făcut public.

Avertismentul doctorului este ferm: Stai acasă!

Postarea a fost scrisă după ce medicul a ieșit din garda de noapte a spitalului din care lucrează. Textul este unul destul de dur, iar medicul încearcă pe cât posibil să le transmită oamenilor să ia situația actuală în serios și să nu mai trateze cu superficialitate virusul mortal care s-a răspândit atât de repede în întreaga lume.

Avertismentul doctorului este ferm: „Stai acasă„. Acesta chiar și-a persoanalizat mesajul cu ceea ce este în sufletul unui medic atunci când este pus să aleagă pe care dintre pacienți să îi salveaze. Cuvintele sale au avut o rezonanță mare în mediul online, iar oamenii au fost profund impresionați de vorbele sale.

https://www.facebook.com/ady.nicula.5/posts/10221838429327712

Și alte mesaje fac înconjurul internetului datorită mesajelor puternice pe care le transmit în această perioadă grea:

Apelul sfâșietor al unei asistente din York: „Sunt asistentă pentru cei aflați în stare critică, tocmai am terminat o tură de 48 de ore și voiam să cumpăr câte ceva pentru următoarele zile. Dar nu sunt nici fructe, nici legume… Oamenii au golit rafturile cumpărând în neștire alimente de bază. Opriți-vă, dacă vreți că oameni că mine să poată avea grijă de voi când veți avea mai mare nevoie. Vă implor, opriți-vă din cumpărat!„.

Infirmierii italieni au lansat și ei un apel dramatic după ce au lucrat zile la rând, sunt extenuați, cu moralul la pământ și în pericol permanent de infectare. Un filmuleț care a fost postat pe rețelele sociale vorbește despre efortul lor uriaș. „Nu mai este timp” este strigătul lor dramatic.

https://www.youtube.com/watch?v=yVrk5XABSfw

Hotelul Intercontinental, mesaj pentru medicii care luptă împotriva coronavirusului:

https://www.facebook.com/InterContinentalBucharestHotel/photos/a.10152038779654333/10157888534439333/?type=3&theater

Și Hotelul Novotel a „desenat” o inimă din lumini aprinse pe fațadă:

https://www.facebook.com/NovotelBucharestCityCentre/photos/a.1244930522188550/3369259819755599/?type=3&theater

Un îndemn emoționant pentru responsabilitate face înconjurul lumii. „Eu stau la muncă pentru tine, tu stai acasă pentru noi!”. Asta cer în cor medicii și asistentele din toată lumea. Ei văd primii amploarea dezastrului.

Citește și: OMS a declarat că virusul Covid-19 s-ar putea să nu dispară niciodată!

Sanatate

coronavirus

Persoanele care s-au infectat cu Covid-19, protecție de scurtă durată

Chiar dacă ai fost infectat cu Covid-19, pericolul nu a trecut pentru tine. Deși ai dezvoltat anticorpi, care te vor [...]

Noutati

buze

Fațetele dentare. Cat costă un zâmbet perfect?

Ne place să zâmbim, pentru că un zâmbet curat și luminos transmite sănătate, încredere, pozitivitate. Știai că un astfel de [...]

Dieta si nutritie

Uită de kilogramele în plus de sărbători! Află cum de la nutriționistul Șerban Damian

Luna decembrie este cea mai frumoasă și mai așteptată lună din an! Pe lângă sărbătoarea Crăciunului, luna decembrie înseamnă și [...]