Acneea de pe față îți poate arăta ce probleme de sănătate ai

acnee
Imagine de Sharon McCutcheon via Pixabay

Medicina tradițională chineză spune că fiecare zonă a feței corespunde unui organ al corpului. În acest fel, pare destul de simplu să îți dai seama ce fel de probleme de sănătate ai în funcție de zonele feței unde îți apar coșurile.

Iată ce probleme de sănătate poți avea in functie de zona in care iti apare acneea pe chip:

Zonele 1 și 3 sunt zonele despre care se spune că arată că te confrunți cu probleme ale sistemului digestiv. Grăsimile pot duce la o explozie a coșurilor în zona frunții, iar cel mai la îndemână remediu este ceaiul verde, un ceai bogat în antioxidanți. Nu uita însă nici de apă, hidratează-ți organismul pentru a te menține frumoasă.

Zona 2 este responsabilă de probleme ale ficatului. Alimentele vinovate de apariția coșurilor în această zonă sunt alcoolul și lactatele.

Dacă îți apar coșuri în zonele 4, 6, 8 și 10 atunci este posibil să te confrunți cu deshidratarea. Trebuie să consumi cel puțin 1 litru și jumătate de apă pe zi, să eviți cât mai mult cu putință cafeaua și să consumi sare cât mai puțină.

Coșurile care apar în zona 7 îți arată că trebuie să reduci tensiunea arterială, să consumi cât mai multe fructe și legume și să mergi la un medic cât mai curând.

Zonele 5 și 9 arată că ai probleme cu sistemul respirator. Este foarte important să petreci cât mai mult timp în aer liber și să respiri aer curat.

Zonele 11 și 13 indică probleme la nivel hormonal sau stres la un nivel foarte ridicat. Încearcă să adopți un stil de viață cât mai echilibrat, să consumi apă și să ai în dietă cât mai multe fructe și legume.

Zona 12 indică și ea probleme ale stomacului, deci dacă te confrunți cu acnee în această zonă, atunci trebuie să ai în vedere o perioadă de detoxifiere.

Dacă ai coșuri în zona 14 atunci este posibil ca organismul tău să se confrunte cu o bacterie sau să ai probleme cu sănătatea sistemului imunitar. Bea mai multe lichide și rezervă-ți timp pentru odihnă. Nu lăsa deoparte nici alimentația pentru că, nu-i așa, știm cât de importantă este pentru funcționarea optimă a organismului.

Sanatate

asimptomatic

Ce înseamnă un pacient asimptomatic. Termenul, explicat pe înțelesul tuturor

Asimptomatic este un termen din ce în ce mai des auzit în ultimele săptămâni, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Este [...]

Dieta si nutritie

cantar

Cum îți afectează greutatea un metabolism lent

Greutatea corporală nu reprezintă o simplă componentă a aspectului fizic. Ea este și o măsură a stării de sănătate a [...]

Sarcina & bebe

păr

E sau nu periculos să te vopsești în sarcină?

„Am sau nu voie să mă vopsesc în sarcină?” este întrebarea care stă pe buzele mai multor viitoare mămici. Cel [...]