Efectele anticoncepționalelor. Cum te mai ajută în afară de faptul că te protejează de o sarcină nedorită

anticonceptionale
Imagine de Miguel Á. Padriñán via Pixabay

Anticoncepționalele conțin o combinație de progesteron și estrogen care are și alte efecte benefice asupra organismului, în afară de faptul că te protejează de o sarcină nedorită.

Află din acest articol ce alte beneficii mai are organismul tău în momentul în care iei anticoncepționale.

Acestea ameliorează simptomele sindromului premenstrual. La multe femei, sindromul premenstrual se manifestă prin stări de iritabilitate, nervozitate, dureri de sâni, sau alte stări de disconfort.

Anticoncepționalele elimină migrenele tot datorită estrogenului pe care îl au în compoziție.

Ajută și la diminuarea durerilor menstruale resimțite în zona abdominală în primele zile de menstruație. Prostaglandina este substanța care determină aceste crampe musculare, iar anticoncepționalele nu fac decât să inhibe secreția abundentă a acesteia.

Testosteronul este hormonul care favorizează apariția acneei, iar anticoncepționalele sunt cele care reduc nivelul lui, deci te pot ajuta și la ameliorarea acneei. Este important de menționat însă că trebuie să discuși cu un medic înainte de a lua anticoncepționale.

Tot anconcepționalele recomandate de medic te pot ajuta în cazul în care te confrunți cu endometrioza. Această boală este adesea asociată cu infertilitatea.

Care sunt efectele adverse ale anticoncepționalelor

Efectele adverse ale anticoncepționalelor pot fi durerile de cap, amețeli sau sensibilitatea mamară. Dacă te confrunți cu astfel de simptome, întrerupe pentru o perioadă tratamentul contraceptiv și spune-i medicului situația în care te afli.

Greața este un alt simptom care poate să mai apară în momentul în care ai începi să iei anticoncepționale, iar specialiștii spun că este normală această reacție, deci nu ai de ce să te sperii.

E posibil să te mai confrunți cu o scădere a apetitului sexual, iar acest lucru se întâmplă tot din cauza estrogenului, hormonul feminin care în cantităţi mari ar putea avea într-adevăr un efect de reducere a apetitului sexual.

Noutati

superfit

Cum sa slabesti eficient 10 kilograme? Afla de la nutritionistul Serban Damian!

Lupta cu kilogramele in plus este greu de dus si de cele mai multe ori din ea riscam sa iesim [...]

Dieta si nutritie

Foccacia art, noul trend culinar de pe Instagram

Foccacia art s-a născut ca o provocare pe Instagram, iar la scut timp de la primele postări de acest fel [...]

Alimente

lactate

Beneficiile calciului pentru organism

Alimentele care contin calciu ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al tuturor. Adultii, dar mai ales copiii, trebuie [...]