Așa cum se întâmplă în mai toate domeniile, există anumite lucruri pe care nu le spune nimeni și pe care le găsești numai dacă consulți lucrări de specialitate.
Așa se întâmplă și în cazul corpului femeilor. Există și aici câteva detalii pe care sigur nu le cunoști sau dacă ai auzit de ele nu le-ai mai documentat apoi.
Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie spune că încă de când sunt fetus, femeile au deja 7 milioane de ovocite, la naștere în jur de 2 milioane, iar la pubertate mai rămân doar 400 000. Ovocitele sunt gameti feminini produși de ovar sau, pe scurt, celule sexuale feminine. Și mai simplu de atât, ovocitele sunt ovulele eliberate de ovar, în timpul ovulației.
Sânul stâng este mai mare decât sânul drept. Asimetria mamară este comună, ea fiind valabilă pentru 62% dintre femei.
În vagin ai un întreg ecosistem de bacterii bune care au grijă de sănătatea ta vaginală. Ele produc acidul lactic pentru a menține pH-ul scăzut.
Puțini sunt cei care știu că mușchii femeilor sunt incredibil de puternici și se recuperează mult mai ușor decât cei ai bărbaților. Se pare că în cazul femeilor, mușchii lor nu obosesc la fel de repede și sunt construiți să reziste mai mult.
Studiile recente au demonstrat că femeile care au întreținut raporturi sexuale o dată sau de două ori pe săptămână, acestea au dezvoltat un sistem imunitar mult mai puternic.
Există alimente de bază pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău pentru a avea o imunitate bună. Chiar dacă nu consumi de obicei carne sau lactate, printre alimentele care stimulează imunitatea vei găsi cu siguranță ceva care să îți placă și să îți ajuți astfel sistemul imunitar.
Sperma poate rezista până la 5 zile în vaginul femeii. Cu câteva zile înainte de ovulație, ai condiții excelente pentru a menține spermatozoizii în viață. E nevoie doar de un singur spermatozoid activ la ovul și poți rămâne însărcinată.
Te sperie cantitatea de sânge pe care o pierzi în timpul menstruației? Institutul American de Sănătate spune că în mod obișnuit se pierd doar 4 linguri.
Un studiu publicat în revista Pain spune că disconfortul creat de crampele abdominale poate distruge capacitatea creierului de a lucra la potențialul maxim.