Ce trebuie să știi despre purtarea măștii pe timpul verii

mască
Imagine de Orna Wachman via Pixabay

Masca este un obiect nelipsit din geantă în acest an și, așa cum era de așteptat, temperaturile au început să crească, iar faptul că trebuie să le purtăm atunci când ne aflăm în spații închise, aduce cu sine un disconfort, nu-i așa?

Materialul din care sunt cofecționate măștile este cel care deranjează de fapt, iar de aici pot porni multe nemulțumiri: respiri mai greu dacă ai masca și afară este foarte cald, transpiri mai mult, sau vei avea de-a face cu iritații la nivelul feței.

Iată mai jos câteva recomandări pentru a face mai ușoară și suportabilă purtarea măștii în perioada verii:

Indiferent de modelul de mască pe care îl alegi, este important ca aceasta să aibă un material care să-ți permită să respiri cum trebuie. Mai mult decât atât, asigură-te că ai masca pusă corect de fiecare dată și respectă recomandările autorităților, dar încearcă și să păstrezi distanța socială pe cât posibil.

Pentru a preveni iritațiile pielii este recomandat să alegi o mască din bumbac, dar pe care trebuie să o igienizezi corespunzător ca să te protejeze de noul tip de coronavirus, dar să țină la distanță și bacteriile care pot contribui la iritația pielii sau la dezvoltarea acneei.

Cel mai bine este să ai la tine mai multe măști, niciodată nu știi cât de mult timp trebuie să petreci în spațiile închise. În acest fel vei evita transpirația și bacteriile acumulate în straturile măștii în timpul purtării.

Pentru a preveni supraîncălzirea în timpul purtării măștii, este bine să ai mereu la tine apă suficientă astfel încât să fii mereu hidratat corespunzător.

Încearcă să limitezi pe cât de mult poți ieșirile în spații închise, astfel nu vei avea nevoie să porți mască. Potrivit Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor măştile trebuie purtate în spaţiul public atunci când este dificil să păstrezi distanţa fizică, precum și atunci când mergi la cumpărături.

Vezi în articolul de mai jos ce trebuie să faci pentru a evita microbii în timpul cumpărăturilor:

Dieta si nutritie

dieta

Ce este Psiho-Dieta? Cum poți slăbi pe viață fără sport și fără să numeri caloriile

Psiho-Dieta este o metodă integrativă de slăbit cu rezultate impresionante și ireversibile, al cărei instrument de lucru este mintea omului. [...]

Sanatate

gel dezinfectant

Gelul dezinfectat are dată de expirare. Până când îl poți folosi în siguranță

Dacă ai găsit un gel dezinfectat rătăcit prin casă sau prin poșetă, nu mai știi când l-ai deschis și te [...]

Sanatate

sarcină

Curmalele, un must pentru femeile însărcinate

Este cunoscut faptul că fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația de zi cu zi a oricărui om, [...]