3 secrete pentru a slăbi sănătos și a-ți menține o greutate optimă

fitness

Ți-ai propus la început de an să slăbești, însă nu știi de unde să începi și care ar fi cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont?  

Deficitul caloric

Probabil ai auzit de foarte multe ori acești doi termeni, însă te-ai gândit că înseamnă ceva foarte simplu: a ține dietă și a-ți restricționa foarte mult aportul de carbohidrați. Practic, lucrurile sunt mult mai complexe decât par. Deficitul caloric înseamnă orice lipsă a numărului de calorii consumate în raport cu numărul de calorii necesare pentru menținerea greutății corporale curente. Te poți referi la deficit caloric fie prin alimenție (reducerea caloriilor consumate de un aport caloric mai mic), fie prin arderea caloriilor cu ajutorul sportului (creșterea activității fizice). Deficitul caloric este baza slăbitului, însă consumă caloriile cu înțelepciune. Poți alege ca în loc de o granitură formată din cartofi prăjiți (100 grame: 310 calorii, 4 grame de proteină, 17 grame lipide, 38 grame de carbohidrați, 4 grame de fibre) să alegi fasole verde (100 grame: 31 calorii, 1.8 grame de proteină, 0.1 grame de lipide, 7.1 grame de carohidrați, 3.4 grame de fibre). Și dacă nu te-am convins așa, pentru că vei spune că este incomparabil la nivel de gust, își spun că eu susțin mâncarea care trebuie să aibă gust. Am învățat de-a lungul anilor că un condiment potrivit poate scoate chiar și varza de Bruxelles din anonimat. Adaugă de fiecare dată condimentele potrivite și vei avea parte de o experiență culinară deosebită. Spor la experimentat!

Planifică-ți mesele

Degeaba ții cont de calorii și faci alegeri sănătoase, dacă mănânci haotic. Încearcă să-ți planifici mesele din timp, să-ți acorzi răgazul necesar pentru cumpărături și pentru gătit. Poți face chiar o listă în prealabil, așa vei vedea și cât de mult diversifici alimentația și nu vei mai arunca mâncarea. Planul trebuie să conțină 3 mese principale și numai dacă simți nevoia poți apela  la gustări. Dacă îți planifici mesele nu vei mai fi tentat să mănânci junk food, nu vei mai mânca pe fugă ce apuci, astfel scăderea în greutate va fi mult mai ușor de controlat.

Echilibrează-ți viața (apă, alimentație, sport, odihnă)

Nu numai alimentația te ajută la slăbit. Un nivel de hidratare optim, sportul și odihna te pot ajuta în tot acest proces. Corpul uman este alcătuit în proporție de 60% din apă. Apa asigură supraviețuirea și funcționarea normală a acestuia, iar în lipsa ei, omul poate muri. Din totalul de apă, doar 30% provine din alimentație, restul de 70% trebuie adus din consumul propriu-zis de lichide.  Printre beneficiile pe care le are consumul de apă merită menționat faptul că: maximizează performanța sportivă, contribuie la scăderea în greutate, lubrifiază articulațiile, transportă oxigenul și nutrienții în corp, reglează temperatura corporală, susține sitemul digestiv, ajută la o bună funcționare a rinichilor, reduce contipația, previne durerile de cap. Sportul trebuie să facă parte din viața fiecărui om. Corpul uman este creat să se miște. Sedentarismul, știm cu toții că are efecte negative atât la nivel muscular și articular, cât și la nivel psiho-emoțional. În timpul unei sesiuni de sport se eliberează endorfine, iar endorfinele înseamnă fericire. Fă sport cu regularitate și beneficiile nu vor întârzia să apară.

Calitatea vieții unui om are la bază și somnul. Somnul menține sănătatea creierului și bunăstarea emoțională. Un adult trebuie să doarmă în medie 7 ore pe noapte ca să se bucure de beneficiile somnului:  stimularea imunității, prevenirea diabetului, scăderea riscului de boli cardiovasculare, stimularea fertilității, îmbunătățirea memoriei, menținerea unei greutăți corporale optime.

Pune în practică ceea ce ai aflat din acest articol și vei avea garantat o scădere în greutate mult mai ușoară. Spor!

Interventii si terapii

stomatologie

Implant dentar într-o singură zi și vizită la stomatolog. Poți înlocui imediat un dinte fără durere

Ai pierdut un dinte sau, si mai neplacut, ai ramas fara un dinte din zona estetica si esti ingrijorat ca [...]

Noutati

Specialiștii au ajuns la o concluzie: “Imunitatea populației din România pentru COVID 19 e de sub 2%”

MedLife anunță finalizarea studiului privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19. Compania a extins eșantionul până la 1005 persoane, cadre [...]

Dieta si nutritie

dietă

Dieta intermitent fasting: schimbările prin care va trece organismul tău

Postul intermitent este unul dintre cele mai populare tipuri de planuri alimentare în cazul în care vrei să slăbești. De [...]