PREMIERĂ! Țara în care nu s-a înregistrat niciun deces de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Madrid
Imagine de Falco via Pixabay

Dacă până acum autoritățile din fiecare țară erau extrem de temătoare cu privire la situația răspândirii noului tip de virus, astăzi a fost prima zi în care autoritățile din Madrid au anunțat că în Spania, în ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de coronavirus.

În cadrul unei conferințe de presă, Fernando Simon, Directorul Centrului Spaniol de alerte sanitare, a declarat că datele înregistrate pe 1 iunie 2020 nu indică niciun deces produs de coronavirus: ”Datele de ieri nu indică niciun deces cauzat de coronavirus. Aceasta este o informaţie foarte, foarte pozitivă”.

Începând cu 3 martie 2020, ziua în care a fost semnalat primul deces din Spania, produs de SARS-CoV-2, autoritățile au anunțat zilnic morți legate de noul coronavirus, conform Agencia EFE.

Spania este una dintre cele mai afectate șări de pandemia de COVID-19. Până acum s-au înregistrat în total 27.127 de decese, iar numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a atins valoarea de 239.638. Informațiile au fost oferite în cadrul zilei de luni, 1 iunie, de către Ministerul Sănătății din Spania.

Chiar dacă veștile sunt bune, Fernando Simon încă le spune madrilenilor să fie prudenți și să respecte în continuare normele de distanțare socială.

Surse din interiorul Ministerului Sănătății din Spania, citate de El Pais, afirmă că acest lucru nu înseamnă neapărat că niciun deces nu a avut loc pe teritoriul țării ci că niciunul nu a fost raportat din teritoriu. A scăzut, de asemenea, și numărul de noi infectări cu doar 71 de cazuri noi anunțate luni, față de 96 cu o zi înainte.

În ultimele săptămâni autoritățile de la Madrid au luat mai multe măsuri de relaxare, pe fondul unei scăderi vizibile a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Afectiuni

boala valvelor inimii

Boala cardiacă valvulară: ce este, simpotme și cauze

În boala cardiacă valvulară, una sau mai multe valve ale inimii nu funcționează corect. Inima are patru valve care mențin [...]

Noutati

robot mako

Artroplastia șoldului prin resurfațare tip Birmingham: alegerea ideală pentru pacienții activi și sportivi

Cu toții ne dorim să avem parte de o bătrânețe liniștită, în care problemele medicale să ne ocolească și, dacă [...]

Familie

bebeluș

Ai un copil care își suge degetul? Vezi ce spun medicii

Suptul degetului este un lucru normal la copii sau la sugari spun medicii. Este un instinct natural care apare încă [...]