A mers să-și salveze propriul copil. Povestea salvatorului SMURD care a cucerit internetul

sebastian petruș
Imagine via Ministerul Afacerilor Interne

Sebastian Petruș este numele omului care a impresionat până la lacrimi o țară întreagă după ce povestea sa a fost făcută publică pe pagina Ministerului Afacerilor Interne. Bărbatul este asistent medical în cadrul SMURD Timiș și a plecat într-o nouă misiune de salvare, fără să știe că este voirba chiar despre fiul său în vârstă de numai 4 anișori.

Elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgență, însă, în acea dimineață, zborul a fost întrerupt de un alt apel venit prin stație. Echipajul a primit instrucțiuni să se îndrepte către satul Fârdea, unde un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină.

Copilul rănit trebuia transportat la spital de urgență. Medicii nu știau dacă i-a fost afectată coloana sau alte organe vitale, însă copilul nu se putea mișca și spunea că îl doare spatele.

Acela a fost momentul când Sebastian a primit un apel de la soția lui care anunța o tragedie: „Mario a fost lovit de o mașină! Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat ai mei să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns”.

Când și-a dat seama că trebuie să meargă să-și salveze propriul copil, în mintea lui Sebastian s-au conturat o mulțime de întrebări legate de starea în care își va găsi fiul, dacă micuțul mai este în viață, sau dacă va mai putea merge vreodată.

„Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc.

Dar tu ești din zonă?, l-a întrebat pilotul.

Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian.”

Ajuns la locul intervenției, a alergat cât l-au ținut picioarele și și-a găsit fiul pe targă, care din fericire era lucid, dar plângea, că-l doare.

Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață„, a dezvăluit Sebastian.

Sebastian și colegii lui l-au dus pe micuț cu elicopterul la Timișoara: „Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una… ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz. Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult.

La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. A fost supus investigațiilor medicale de specialitate și este bine. A fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare.

La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl:

-Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

-Pentru că asta e meseria mea…

-Tu salvezi și alți copii?

-Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

-Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!

Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieții lui, să-și salveze propriul copil, , spun reprezentanții MAI.

„Știm că la fiecare intervenție, Sebastian, la fel ca toți colegii lui salvatori, acționează cu aceeași dăruire și implicare. Și mai știm că uneori lupta cea mai grea se dă cu sufletul! Iar pentru asta… LE MULȚUMIM TUTUROR!”

De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 27 mai 2020

Sanatate

help

Cum poți elibera dorința de a-i salva pe ceilalti?

Să eliberezi dorința de a-i salva pe ceilalți? Ce simți când te gândești la această posibilitate de a renunța la [...]

Sanatate

semne

7 semne și simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Semnele și simptomele venite din partea corpului sunt extrem de importante. Atunci când ele apar, e bine să știi când [...]

Alimente

ciocolata

Alimente care te pot ajuta în lupta cu astenia de primăvară

Astenia de primăvară ne poate afecta pe toți, indiferent de vârstă sau de sex. Ai nevoie de multe minerale și [...]