Masajul de relaxare. Ce beneficii are pentru sistemul imunitar

masaj
Photo by Elly Fairytale from Pexels

Un stil de viață sănătos include o dietă echilibrată, sport, dar și masaj relaxant care stimulează indirect și imunitatea. Specialiștii recomandă să mergi la masaj de câte ori ai ocazia și vei observa imediat beneficiile: o stare de bine generală, imunitate crescută și un somn foarte odihnitor. Toate acestea sunt efectele unor tehnici de masaj care stimulează circulația sângelui în toate zonele corpului și reglează eficient metabolismul.

Masajul somatic, cunoscut ca masaj de relaxare, nu este însă un tratament medical și nu înlocuiește medicamentele sau suplimentele alimentare. Masajul este doar o terapie alternativă care te ajută să obții pe cale naturală, neinvazivă, un sistem imunitar mai puternic.

Masajul stimulează imunitatea!

Specialiștii spun despre masaj că ajută sistemul imunitar pentru că echilibrează rapid atât problemele corpului, cât și pe cele ale psihicului.

„Sistemul imunitar este mai de grabă produsul dintre psihic și fizic. Nu putem avea imunitatea ridicată dacă psihicul nostru este la pământ, iar corpul obosit. De cele mai multe ori, să lucrăm cu noi înșine, cu interiorul nostru, este mai greu, iar rezultatele fizice sunt mult mai ușor de obținut cu ajutorul masajului”, ne-a explicat tehnicianul maseur Bogdan Constantin.

Masajul elimină stresul, insomniile și durerile musculare

Pentru un rezultat de lungă durată al masajului asupra sistemului imunitar, este necesar să mergi la masaj o dată pe săptămână, de două ori pe lună sau măcar o dată pe lună.

Poți, de exemplu, să mergi la masaj imediat după ce ai terminat antrenamentul sportiv sau după o zi obositoare la biroul care de o lună s-a mutat acasă.

„Masajul somatic sau «de relaxare» este una dintre terapiile cele mai eficiente în a-ți ajuta corpul în eliminarea stresului, oboselii, durerilor musculare și stărilor de insomnie. Masajul intervine asupra imunității într-un mod indirect, ajutând la relaxarea ta. De aici obții micile diferențe în viața de zi cu zi, ceea ce contează enorm. Având o regularitate în acest sens, beneficiile masajului de relaxare pot fi multiple: detensionare la nivel muscular, creșterea flexibilității musculare și articulare, îmbunătățirea circulației sanguine, ameliorarea migrenele și menținerea elasticității pielii”, ne-a mai spus tehnicianul maseur Bogdan Constantin.

Ce recomandă specialiștii pentru a avea parte de cele mai bune condiții atunci când mergi la masaj și pentru a fi în deplină siguranță, poți citi pe constantips.ro.

Citește și: Fă-ți casa un loc mai zen! Uite câteva sfaturi utile care te vor ajuta

Alimente

salată verde

Salata verde, o multitudine de beneficii pentru organismul uman

Salata verde este o legumă care a fost cultivată în urmă cu 3000 de ani de către egipteni. Romanii și [...]

Dieta si nutritie

pâine

Pâine de casă – rețeta cu care nu vei da greș

Dacă vrei să te apuci să faci pâine în casă atunci cu rețeta aceasta trebuie să începi. Chiar dacă nu [...]

Alimente

mâncare

Alimente care cresc imunitatea corpului

Există alimente de bază pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău pentru a avea o imunitate bună. [...]