Sporturile care te ajută să slăbești cel mai mult

sport
Imagine de 5132824 via Pixabay

Sportul este un aliat de nădejde atunci când vrei să scapi de câteva kilograme bune, dar trebuie să-ți spunem că nu orice tip de sport este indicat pentru scăderea în greutate.

Așa cum numai anumite alimente sunt recomandate pentru meniul din dietele de tot felul, așa există și o clasificare a sporturilor care sunt un adjuvant de nădejde pentru slăbit. De exemplu, echipamentele statice precum bicicleta eliptică din sala de sport nu te ajută neapărat să slăbești, ci doar te va ajuta să dezvolți masa musculară.

Vezi mai jos o listă cu sporturile care te ajută să slăbești cel mai mult:

Alergatul este unul dintre cele mai eficiente sporturi. O oră de alergat te va ajuta să arzi între 600 și 800 de calorii, în funcșie de felul în care o faci. Ca să nu te confrunți din prima cu febra musculară și să poți continua antrenamentele și zilele următoare, cel mai bine este să nu forțezi din prima organismul, ci să alergi în ritmul tău.

Imagine de StockSnap via Pixabay 

Săritul corzii este iar un sport care te va ajuta să slăbești rapid și fără prea multe costuri.

O oră de sărit coarda te ajută să arzi între 800 si 1200 de calorii, în funcţie de greutatea pe care o ai. Pe lângă faptul că topeşte grasimea corporală, săritul corzii are şi alte beneficii: îţi tonifică trupul, te binedispune şi îţi măreşte rezistenţa la efort fizic.

Imagine de wandus via Pixabay 

O oră de înot la bazin te va ajuta să arzi între 400 și 600 de calorii, dar va contribui și la sănătatea articulațiilor, dezvoltă și musculatura, combate aspectul de coajă de portocală al celulitei și ajută la îmbunătățirea circulației sangvine.

Imagine de Pexels via Pixabay 

Ciclismul este un sport din care ai numai de câștigat. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că indiferent unde pedalezi, ciclismul îți va antrena toți mușchii, iar o oră de plimbat cu bicicleta te va ajuta să arzi până la 1 000 de calorii.

Imagine de Zhivko Dimitrov via Pixabay 

Zumba este un sport plăcut pentru că îmbină într-un mod armonios dansul și sportul, dar și distracția este pe măsură.

Cu alte cuvinte, zumba este tipul de sport care te ajută să slabeşti, dar în acelaşi timp te ajută să uiţi de stres şi să ai o dispoziţie de zile mari. O oră de zumba determină arderea a 500-1000 de calorii.

Imagine de Andrzej Rembowski via Pixabay 

Beneficiile sunt nenumărate dacă crești numărul de pași pe zi: kilograme în minus, metabolism bun, stare de spirit mai bună, plus de creativitate, somn odihnitor. Încearcă activitățile din articolul de mai jos și rezultatele se vor vedea rapid:

Noutati

Eva Pavel a fost desemnată cel mai bun consilier medical internațional!

Zilele trecute, în cadrul unei conferințe internaționale de medicină, organizată la Istanbul, Eva Pavel a fost desemnată cel mai bun [...]

Familie

copil

Activități de făcut acasă cu copiii: distracția garantată

Pentru a supraviețui statului acasă, copiii trebuie să aibă mereu ceva de făcut, să le treacă timpul mai repede, mai [...]

Alimente

O femeie într-o bluză roșie care se confruntă cu durere de cap

Ceaiuri pentru durerile de cap: remedii naturale

Levănțica, menta și ghimbirul sunt plantele care pot da savoare unui ceai. Ele mai au un avantaj și de aceea [...]