Cum să faci mai mulți pași zilnic. Trucurile care aduc beneficii pentru sănătate

pași
Imagine de Gerd Altmann via Pixabay

Cu cât faci mai mulți pași în fiecare zi, cu atât mai bine pentru sănătatea ta. Să parcurgi distanțe mai mari pe jos înseamnă un plus pentru trup și pentru funcționarea lui corectă.

Beneficiile sunt nenumărate dacă crești numărul de pași pe zi: kilograme în minus, metabolism bun, stare de spirit mai bună, plus de creativitate, somn odihnitor. Încearcă activitățile de mai jos pentru ca la finalul zilei să te declari mulțumit de rezultatele afișate de pedometru:

  • Să stai mereu să calculezi numărul de pași poate fi activitate extrem de plictisitoare, nu și dacă îi contorizezi cu ajutorul unei aplicații. Numărul de pași, distanța, caloriile consumate se transformă brusc în ceva distractiv care te va ține mereu în priză.
  • Dacă îți plac animalele, ai suficient timp pentru a le îngriji și nu stai toată ziua plecat de acasă, atunci este momentul să îți iei un animal de companie. PLimbarea acestuia afară, joaca cu el, sunt adevărate clipe de relaxare și detașare, unde mai pui că aici numărul de pași cu siguranță va fi unul destul de îmbucurător.
  • Joacă-te cât mai mult și cât mai activ cu cei mici. Copiii sunt plini de energie și nu stau locului nicio clipă. Sunt într-o continuă mișcare de când se trezesc și până se culcă, deci dacă poți ține pasul cu ei, nici nu trebuie să te mai uiți la numărul de pași. Practic ai antrenorul personal tot timpul cu tine, dacă ne permite-ți o mică glumă.

Pentru o mai bună motivație, plimbă-te alături de un prieten

  • Pune o alarmă pe telefon care să îți amintească la fiecare oră că trebuie să te mai miști puțin. Fie și pentru o scurtă plimbare în jurul blocului.
  • Pentru o mai bună motivație, plimbă-te alături de un prieten. Timpul de calitate, discuțiile, vor face ca numărul de pași în plus să nu se simtă, iar la final câștigul este dublu: oameni dragi alături și un trup mai sănătos. Pentru că da, oricât de scurtă este plimbarea, dacă o faci regulat, aceasta contează și contribuie la sănătatea ta.
  • Dacă îți place foarte mult un parc, atunci nu ezita să îl vizitezi de ori de câte ori ai ocazia. Cu cât petreci mai mult timp în aer liber, în locuri care îți bucură sufletul, cu atât mai mult vei simți beneficiile.
  • Dacă nu ai cum să ieși afară, nicio problema. Procură o bandă de alergare și fă-ți un ritual pentru a te motiva să o folosești. De exemplu, vei merge mai mult pe bandă dacă îți faci un obicei și te uiți la serialul preferat numai atunci când o folosești. Îți trebuie doar o mică investiție și puțină ambiție.

Bea multă apă

  • Bea multă apă. Poate sună ciudat, dar cu câte te hidratezi mai mult, cu atât vei avea nevoie mai des la baie. Mersul la baie, o plimbare în plus, nu-i așa? Când vine vorba despre a face cât mai mulți pași zilnic, orice mic truc ajută, spun specialiștii.
  • Cu siguranță să trimiți un sms, un e-mail este mult mai rapid pentru a transmite cuiva un mesaj. Dar dacă persoana cu care trebuie să vorbești se află în apropierea ta, de ce nu faci o plimbare până la ea? Crești și numărul de pași și ai și parte de o conversație față în față.
  • Mergi în timp ce vorbești la telefon. Este poate cel mai la înedmână truc având în vedere cât de mult utilizăm telefonul.

Chiar dacă stai acasă, continuă să faci cât mai mult sport. Vrei un abdomen de invidiat. Iată ce poți face ca să îl ai:

P.S: Ai liber la mâncare! Citește aici despre un studiu recent care arată că mișcarea ajută la menținerea greutății mai mult decât restricțiile alimentare, în cazul persoanelor care au ținut deja o cură de slăbire.

Tu câți pași faci zilnic? Dacă ai și alte trucuri pentru mai multă mișcare, nu ezita să ne spui în comentarii care sunt acestea.

Citește și: Dieta anti-migrenă: cum poți scăpa de durerile de cap

Noutati

psiholog

Consiliere psihologică gratuită pentru medici în timpul pandemiei

Medicii din România pot beneficia în timpul pandemiei de consiliere psihologică gratuită. Asociația ”Medici pentru România” recomandă o platformă online [...]

Psihologie

oboseală

De ce mereu amânăm treburile? 8 tehnici prin care ne putem elibera de amânarea cronică

Agitația actuală este un enorm stres pentru funcțiile mentale ca să producă idei, creație, rezolvare sau soluții. Suntem acum rezultatul [...]

Lifestyle

soare

E vară, e cald, dat tu dormi tot învelită? Care este motivul pentru care nu poți renunța la cearșaf

Temperaturile ridicate din timpul verii vin și cu tot soiul de provocări, cum ar fi dormitul. Cine poate să doarmă [...]