Ce tip de mișcare poți să faci după pandemie? Tanya Croitoru, personal trainer, ne dă câteva sfaturi

tanya croitoru

Este timpul să părăsiți casa după carantină, dar este înfricoșător să vă infectați și, în general, cumva reticenți? Iată ce trebuie să faceți!

🔶️ Puteți face în sfârșit o plimbare, vă puteți programa pentru o tunsoare și puteți merge la un SPA , picnic, cântărind singura riscurile. Dar o schimbare a stilului de viață este întotdeauna un plus pentru sănătatea psihică si fizică.

🔶️Evaluați-vă anxietatea:Teama de infecție este foarte veche, naturală și benefică pentru omenire. De asemenea, este normal să experimentați o schimbare bruscă a stilului de viață – în special a doua în câteva luni.

🔶️ Ați decis să puneți capăt autoizolării? Luați măsuri de precauție. Purtați o mască în locuri publice.  Spălați-vă mâinile corect și regulat: cel puțin 20 de secunde, cu săpun și clătind bine toate zonele, apoi ștergeți-le. Dacă săpunul nu este la îndemână, se poate folosi  un gel antiseptic . Evitați să vă atingeți fața cu mâinile murdare, în special nasul, gura și ochii.

🔶️Încercați să credeți mai mult în forțele proprii în tine și în corpul tău – ai un motiv pentru asta.

🔶️Iertați-vă kilogramele în plus și alte consecințe ale carantinei.

🔶️Oferă-ți timp să te adaptezi.

Care este tipul de mișcare recomandat și care ar fi top 3 exerciții de făcut acasă?  

 Nu este nevoie să mergeți regulat la sală pentru a slăbi, a construi mușchi și a pierde din grăsime. De asemenea, îți poți pune corpul într-o formă perfectă acasă. Vă ofer  antrenamente gata făcute acasă pentru fete cu un plan de exerciții și sfaturi de antrenament pentru pierderea eficientă în greutate.

Există 3 planuri de exerciții în total:

– Antrenamente la domiciliu pentru începători și nivel mediu: fără sărituri, fără echipament, planificați pentru 3 zile.

– Antrenamente la domiciliu pentru niveluri intermediare și avansate: cu salturi, fără echipament, planificați pentru 3 zile. 

– Antrenament de forță pentru nivel intermediar până la nivel avansat: fără sărituri, cu gantere, plan de 3 zile.

🔴 Rotiți piciorul drept în lateral în timp ce stați în picioare.

🔴Atingeți transversal umerii în bară (poate fi pe genunchi)

🔴Răsucirea genunchiului-cotului cu brațele de ridicare 3.

Cât de mult contează pentru sănătatea organismului nostru mișcarea făcută așa cum trebuie?

Lucrul în sala de sport pentru creșterea musculară sau pierderea în greutate nu înseamnă doar repetarea automată a celor mai bune exerciții. De asemenea, este important ca antrenamentele zilnice în sala de sport să facă mai mult rău decât bine. Antrenamentul corect se bazează nu atât pe alegerea unui program de exerciții fizice, cât pe regularitatea antrenamentului și pe sentimentul deplin al muncii musculare. În plus, contribuția directă a exercițiilor de forță la obținerea rezultatelor și la crearea unui corp sportiv nu depășește 30-40%, în timp ce o nutriție adecvată oferă 60-70%. Cu toate acestea, principalul punct este să obțineți o plăcere reală din procesul de antrenament și aderare la dietă – este imposibil să vă schimbați în bine, urând sincer sportul.

O altă regulă de antrenament pentru începători este alternarea regulată a exercițiilor cu bara cu exerciții similare, dar efectuate pe simulatoare. Încercați să vă dați seama singuri care aparat este necesar pentru fiecare exercițiu, simțiți implicarea musculară, apoi creșteți greutatea. Dacă acest lucru este dificil pentru dvs., contactați antrenorul personal.

Cum ne putem crește imunitatea în această perioadă? 

-Întărirea corpului

-Activitate fizica

-Dormi noaptea

-Evită stresul

-Scapă de obiceiurile proaste

-Găsirea mai multor motive pentru a fi fericit

-Mănâncă corect

-Nu neglijați remediile populare

-Bea suplimente alimentare conform prescrierii unui specialist

Care este cea mai importantă lecție pe care fiecare dintre noi ar trebuie să o rețină în vremea pandemiei de Covid19? 

Dacă boala singură vă poate face mai înțelept și vă dați seama cât de fragilă, dependentă și de prețioasă este viața, pandemia de COVID-19 oferă multe lecții la nivel personal, regional și planetar. Crizele precum noul virus COVID-19 evidențiază nevoia urgentă de transformare pentru ca societățile noastre să supraviețuiască în secolul XXI. Acum putem privi în jur și putem aprecia lucrurile și materialele produse de vecinii și prietenii noștri. Viața a revenit la punctul în care ne prețuim mult mai mult, deși la distanță, și când începem să apreciem lucrurile mici pe care nu le mai luăm de la sine. Acest lucru ne-a făcut să încetinim și să ne redefinim prioritățile și ceea ce apreciem cu adevărat.

Ce tip de mișcare este recomandată celor mici care petrec foarte mult timp în fața calculatoarelor sau a televizoarelor? 

Ochii pot obosi din cauza oricărei lucrări care implică vederea, dar este cel mai bun în cazul în care este necesar să se uite la un obiect la distanță apropiată.

De asemenea, nu este rău diversificarea naturii activităților pe computer ale copilului…. De exemplu, jocurile pot fi alternate cu citirea textelor. O astfel de alternanță va necesita un comportament complet diferit de ochii tineri.

Recomandat este să explicați copilului dvs. ca jocurile interactive in aer liber sunt mult mai interesante . 

Timpul petrecut cu copiii este cel mai important si daca aveti posibilitatea , încercați sa faceți acest lucru cât mai des.

Sanatate

coronavirus copii

Avertismentul medicilor este clar. Copiii se pot îmbolnăvi cu COVID-19 contrar zvonurilor

Deși până acum existau zvonuri că micuții nu se pot infecta cu Covid-19, realitatea ne demonstrează cu totul altceva. Chiar [...]

Lifestyle

zodiac

Zodiile care nu pot păstra un secret

Toți avem prin preajmă pe cineva care dacă află un lucru, pur și simplu nu se poate abține și va [...]

Alimente

Cheescake cu fructe de padure

Rețetă de cheesecacke cu fructe de pădure fără coacere: Pentru această prăjitură aveți nevoie în primul rând de răbdare. De [...]