Ce este Psiho-Dieta? Cum poți slăbi pe viață fără sport și fără să numeri caloriile

dieta
Photo by Pixabay.com

Psiho-Dieta este o metodă integrativă de slăbit cu rezultate impresionante și ireversibile, al cărei instrument de lucru este mintea omului. Terapeut în nutriție, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoare, Anca Alungulesei a creat o metodă revoluționară de slăbit ”pe viață”, fără numărat de calorii sau sport.

“Psiho Dieta este metoda care îți poate reda puterea interioară de a-ți transforma corpul cu ajutorul minții. În concepția colectivă există convingerea că doar alimentația și, eventual, sportul intens sau combinația dintre cele două ne pot conduce către obținerea siluetei dorite însă, din punctul meu de vedere, această perspectivă asupra procesului de slăbire este incompletă. Slăbirea este un proces care trebuie pregătit mai întâi în minte, pentru că mintea (subconștientă) este cea care ne conduce corpul și nu viceversa. În momentul în care începi să îți antrenezi mintea în acest proces și îi oferi instrucțiuni precise și clare, rezultatele în procesul de slăbire se vor vedea pe corpul fizic. Așadar, pentru a avea rezultate sustenabile care să țină o viață este nevoie ca persoana care își dorește să slăbească, să înceapă mai întâi cu mintea și abia apoi cu corpul”, explică Anca Alungulesei, creatoarea Psiho-Dietei, considerată revelatoare și revoluționară de către cei care au urmat-o.    

”Trebuie să înțelegem și să schimbăm relația pe care o are creierul nostru cu mâncarea și nicidecum să schimbăm tipul de mâncare din farfurie!”

Anca Alungulesei

Fără a simți presiunea unei diete clasice, persoanele care aleg să adopte Psiho-Dieta, intră alături de terapeutul Anca Alungulesei, într-un proces complex de auto-cunoaștere și auto-explorare a minții și corpului, care durează 8 săptămâni, timp în care pot slăbi între 7 și 10 kg și în urma căruia ajung să mănânce tot ce își doresc fără să se mai îngrașe, pentru că învață cum funcționează mintea atunci când vine vorba despre mâncare și kilograme. Fără numărat de calorii, fără sport, dar cu somn mult, Psiho-Dieta aduce acțiuni și principii noi pentru creier și pentru piața dietelor care se dovedesc foarte eficiente pentru corp: “Pentru a putea slăbi “cu cap”, fără a ne mai îngrașa vreodată, primul pas pe care trebuie sa îl facem este să înțelegem și să schimbăm relația pe care o are creierul nostru cu mâncarea și nicidecum să schimbăm tipul de mâncare din farfurie cu alt tip de mâncare. În cadrul Psiho Dietei nu ne concentrăm pe calorii, nu le numărăm, nu devenim obsedați de ele. Ne concentrăm pe nutrienții necesari organismului pentru a susține celulele, organele și procesele interne, pentru că, în momentul în care toate acestea primesc ceea ce au nevoie, ajung să ardă grăsimea corporală fără alt ajutor extern. În Psiho-Dieta nu recomand sport intens, în special în perioada de slăbire activă, ci recomand odihnă multă. Argumentele sunt nenumărate, la fel și beneficiile, așa că, abia aștept să le împărtășesc cu toți cei interesați”, dezvaluie Anca Alungulesei.

Cu etape dictincte, cu supraveghere și consiliere permanentă și cu un plan alimentar complet, clar conceput pentru a regla grelina (hormonul foamei), pentru a aduce senzația de sațietate în organism, dar și pentru a ajunge să determine alegeri alimentare conștiente și benefice pentru corp și minte, Psiho-Dieta se adresează persoanelor omnivore, vegane sau vegetariene care au încercat de-a lungul timpului nenumărate diete fără rezultat și care au înțeles că pentru a putea ajunge la greutatea optimă și a o menține pe termen lung nu este suficient să schimbe o porție de mâncare cu alta, ci să-și antreneze creierul și emoțiile în procesul de slăbire. “Psiho-Dieta NU este pentru cei care caută soluții fulger, instant, de 7 zile sau până la începerea sezonului estival. Psiho-Dieta nu este o dietă minune, nu este un buton pe care să apeși (cu alte cuvinte să te culci și să te trezești cu 10 kg mai puțin) ci este un proces în care, dacă te angajezi 100%, beneficiile apar înca din primele zile și durează pe tot parcursul vieții”, avertizează Anca Alungulesei care este și primul autor roman al unei cărți despre sucuri naturale din legume și fructe, premiate internațional.

Citește și: Intuitive eating, noul trend alimentar: ce este și care sunt beneficiile sale

Afectiuni

Maria Nicoară

Ce este odontofobia? Medicul Maria Nicoară ne vorbește despre problema care afectează atât copiii, dar și adulții

Mulți dintre români ajung să își piardă dinții din cauza fricii de durere, de stomatolog, de instrumentele din clinică. Cu [...]

Noutati

zambet

Cum să ai și tu un zâmbet de vedetă

Toată lumea își dorește un zâmbet de vedetă, însă, nu toată lumea știe cum să îl obțină. Din acest motiv, [...]

Alimente

mâncare

Alimente care cresc imunitatea corpului

Există alimente de bază pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău pentru a avea o imunitate bună. [...]