Sfaturi care să te ajute să previi mâncatul în exces când lucrezi de acasă

mancare
Imagine via Pixabay

Pandemia nu s-a sfârșit, iar cele mai multe companii au ales telemunca, așa că după multe alte aspecte din viață care s-au schimbat la 180 de grade, rutina alimentară cu siguranță are și ea de suferit, spun specialiștii. Stresul, munca în exces și faptul că stai aproape izolat sunt numai câțiva dintre factorii care te pot face să mănânci în exces.

Cynthia Sass, un medic dietetician din Los Angeles a împărtășit 4 sfaturi, concepte cheie, care să te ajute să treci mai ușor peste această perioadă dificilă:

Cum să previ mâncatul în exces atunci când stai acasă

Stabilirea unei rutine alimentare este conceptul principal. Dacă până acum săreai peste micul dejun, acum e timpul să te gândești de două ori înainte să mai procedezi așa. Un studiu din 2020 publicat în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a descoperit că energia pe care o folosește organismul uman pentru a digera și metaboliza alimentele este de două ori mai mare la micul dejun comparativ cu cina.

Trebuie să-ți compui un mic dejun hrănitor și sănătos, prânzul să fie la 5 ore, iar cina la 3 ore după prânz. Este important li ca cina să fie cu 3 ore înainte de ora de culcare.

Nu mânca niciodată în timp ce lucrezi. Deși este extrem de tentant să ronțăi ceva în timp ce ești în fața calculatorului, cel mai important sfat este să iei o pauză și să-ți respecți programul alimentar. Un studiu din 2020, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition a descoperit că alimentația distrasă afectează procesarea gustului și crește susceptibilitatea de a mânca excesiv.

Consumă cât mai multe alimente crude. Alimentele procesate sunt principalele vinovate de creșterea rapidă în greutate, dar afectează și metabolismul pe termen lung. Alege întodeauna legumele proaspete sau congelate, proteina slabă, fasolea, lintea sau peștele, grăsimile bune.

Găsește alte modalități pentru a face față stresului. Mâncatul compulsiv nu este o metodă sănătoasă, ba din contră, vei sesiza diminuarea energiei, nu vei mai dormi la fel de bine și desigur, vei lua considerabil în greutate. Tot ce trebuie să faci este să respecți programul alimentar, să fii atentă la alimentele pe care le consumi.

Încearcă să îți canalizezi emoțiile pe altceva. Fă sport, ascultă muzică, citește, dansează, acestea sunt obiceiuri sănătoase pentru a face față acestei perioade destul de dificile pentru toată lumea.

newsletter

Familie

uter

Totul despre prima vizită la medicul ginecolog

Odată ajuns în perioada adolescenței, corpul trece prin numeroase transformări. De cele mai multe ori, tinerele sunt luate prin surprindere [...]

Familie

gradinita

Cum se poate adapta mai uşor copilul la creşă. Sfaturi de pus în practică

Despărțirea copilului de mamă nu este un lucru deloc ușor. Să îl lași la cresă poate fi foarte greu în [...]

Lifestyle

aer condiționat

Este sau nu bun aerul condiționat? Ce spun oamenii de știință

Aerul condiționat este de ceva timp pe lista aparatelor electrocasnice de bază în orice casă, dar puțini sunt cei care [...]