Ce trebuie să mănânci pentru a avea plămâni sănătoși

plămâni
Imagine de Robina Weermeijer via Unsplash

Plămânii sunt printre cele mai importante organe ale corpului, fără de care nu ai putea trăi. Pentru că aceștia sunt cei mai afectați de infecția cu noul tip de coronavirus, am decis să îți oferim câteva informații despre ce fel de alimentație trebuie să ai astfel încât să ai plămâni sănătoși:

Proprietăţile antioxidante ale vitaminei C sunt esenţiale pentru a avea plămâni sănătoşi. Aceasta ajută la arderile obişnuite din celulele plămânilor, dar şi la regenerarea particulelor de vitamina E care se oxidează din diverse motive. Consumă multe citrice, căpșuni, pepene galben, papaya, kale, broccoli, conopidă, pătrunjel.

Vitamina C, care mai este cunoscută și sub numele de acid ascorbic, se numără printre cei mai renumiți antioxidanți, fiind unul dintre cei mai siguri și mai eficienți.

Ca şi vitamina C, vitamina E este foarte importantă pentru funcţionarea corectă a plămânilor. Este o vitamină solubilă în lipide și de aceea vitamina E protejează membranele plămânilor, prin care oxigenul şi dioxidul de carbon sunt schimbate, de stresul oxidativ al fumatului, prafului şi poluării mediului.

Dacă vrei să ai aduci organismului un aport de Vitamina E atunci trebuie să consumi multe legume verzi, ouă, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui și ulei de soia.

Acizii graşi omega-3 se pare că ajută plămânii mai mult decât ai crede. Nu numai că sunt buni pentru sistemul circulator, dar acizii sănătoşi ajută foarte mult plămânii în special. Prezenţa acizilor graşi omega 3 se pare că ajută la reducerea unor molecule inflamatorii care acţionează astmul bronşic.

Atât flavonoidele cât și carotenoidele sunt substanțe antioxidante care reduc radicalii liberi. Acestea te pot proteja chiar de fumul de țigară, iar ele se găsesc cel mai des în uleiul de măsline, semințe, fructe și legume.

Plămâni sănătoși = stare de bine! Tu ce faci pentru a avea un trup armonis care funcționează impecabil?

Afectiuni

cistită

Cistită. Care sunt simptomele, de ce apare și ce trebuie să faci dacă ai cistită?

Cistita este termenul medical pentru inflamația vezicii urinare. De cele mai multe ori, inflamația este cauzată de o infecție bacteriană [...]

Nutritie si sport

O persoană care își verifică glicemia

Ce să mănânci de sărbători dacă ai diabet

Sărbătorile pot fi o provocare pentru persoanele care trăiesc cu diabet, din cauza meniurilor bogate în carbohidrați și zaharuri. Ce [...]

Noutati

inima

Un senzor Bluetooth poate detecta insuficiența cardiacă. Cum funcționează

Un nou senzor Bluetooth este capabil să detecteze insuficiența cardiacă cu 10 zile înainte ca ceva important să se întâmple. [...]