Timp de mii de ani, înainte ca acest condiment să fie folosit pentru a aroma mâncărurile, a fost folosit ca tratament în culturile antice. Beneficiile consumului de usturoi au fost scoase la iveală de civilizațiile chineze, egiptene și romane.
S-a demonstrat că consumul de usturoi are numeroase beneficii pentru sănătate. Din cele mai vechi timpuri până la cercetările moderne, usturoiul și-a păstrat reputația ca un remediu natural incredibil.
Experții spun că compușii de sulf contribuie în mare măsură la beneficiile pentru sănătate ale usturoiului.
Prin felierea, tocarea sau zdrobirea grăunților de usturoi, substanțele chimice tio-sulfinite din ei sunt transformate în alicină. Aceasta e o substanță care este o sursă primară a beneficiilor pentru sănătate ale usturoiului.
Usturoiul oferă o stimulare a sistemului imunitar pentru a ajuta la prevenirea răcelilor și a virusului gripal. Copiii se pot confrunta cu șase până la opt răceli în fiecare an, în timp ce adulții au doar două sau patru. Printre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului se numără protejarea împotriva tusei, febrei și a răcelilor, chiar și atunci când îl consumi crud.
De fapt, consumul a doi căței de usturoi în fiecare zi este cel mai bun mod de a crește imunitatea.
Accidentul vascular cerebral și atacurile de cord sunt două dintre cele mai importante probleme de sănătate la nivel mondial. Hipertensiunea arterială este un factor de risc considerabil pentru boli de inimă. Se crede că provoacă aproximativ 70% din accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și insuficiență cardiacă cronică. Hipertensiunea arterială este cauza a 13,5% din decese la nivel mondial.
Usturoiul este un condiment de inclus în dietă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Cu toate acestea, chiar dacă nu ești un mare fan al usturoiului, încearcă usturoiul tocat care are o aromă mai blândă. Îți va oferi în continuare beneficiile sale.
Colesterolul este o componentă grasă din sânge. Există două tipuri de colesterol: colesterolul „rău” LDL și colesterolul „bun” HDL. Un dezechilibru între colesterolul LDL și colesterolul HDL poate duce la unele probleme grave de sănătate.
S-a demonstrat că usturoiul scade nivelul colesterolului total și LDL cu 10 până la 15%.
În plus, consumul de usturoi nu influențează doar nivelul HDL sau al colesterolului bun. Dacă ai antecedente familiale de boli de inimă sau ai de-a face cu probleme ale inimii, usturoiul poate fi adjuvantul tău natural în această luptă pentru sănătatea inimii.
Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului nu se termină cu inima.
Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului, în special în domeniul prevenirii cancerului, au devenit un subiect de interes. Potrivit cercetărilor, consumul de usturoi proaspăt poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. În mod similar, conform Iowa Women’s Health Study, femeile care consumau usturoi în mod regulat împreună cu alte legume și fructe au avut o șansă cu 35% mai mică de a face cancer de colon.
Cu toate acestea, cercetătorii sunt de acord că sunt încă necesare mai multe studii în acest domeniu pentru a înțelege pe deplin amploarea beneficiilor pentru sănătate ale usturoiului în prevenirea cancerului.
Usturoiul conține alicină, un antibiotic bioactiv care poate ajuta la combaterea infecțiilor și bacteriilor. Aceste beneficii pentru sănătate ale usturoiului se extind la suprimarea creșterii substanțelor potențial dăunătoare, cum ar fi:
Alicina este considerată un antibiotic natural puternic, iar eficacitatea sa este de remarcat.