Uleiul din sâmburi de struguri. Ce beneficii are?

ulei samburi struguri
Photo by chicagotribune.com

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat de mulți medici un superaliment. Extras în urma presării strugurilor, uleiul este un produs secundar al procesului de preparare a vinului.

Uleiul de sâmburi de struguri este ca fiind un bun antiinflamator, antimicrobian și antioxidant. Aceste proprietăți, alături de cantitățile mari de acizi grași și vitamina E conținute de acest ulei, l-au făcut un tratament local extrem de eficient pentru piele.

Ulei sâmburi de struguri. Beneficii pentru piele.

Datorita proprietăților antimicrobiene dovedite ale uleiului din sâmburi de struguri, unii oameni îl folosesc pentru a trata acneea. Deși nu sunt multe cercetări cu privire la modul în care acționează, este cât se poate de logic că având aceste proprietăți, atacând bacteriile, el intră adânc în pori și ajută la a avea un ten mai curat în cazul celor care se luptă cu coșurile.

Uleiul din sâmburi de struguri a fost testat împreună cu o serie de alte ingrediente pe bază de plante care pretind că îmbunătățesc elasticitatea și catifelarea pielii. Cercetările au arătat că la nivelul pielii s-au îmbunătățiri vizibile. În plus, uleiul ajută vitamina E și vitamina C să fie mai eficiente în tratamentele pentru piele.

Atunci când este utilizat în mod constant, uleiul poate uniformiza culoarea pielii deoarece conține un puternic ingredient antioxidant numit proantocianidină.

Administrarea pe cale orală a extractului de ulei de semințe de struguri îmbunătățește simptomele melasmei (numită și cloasma și „masca sarcinii”), o hiperpigmentare a pielii. Uleiul din semințe de struguri poate proteja pielea de daunele provocate de soare, antioxidanții puternici conținuți de acesta ajută la protejarea pielii de la absorbția completă a razelor UV.

Cum o utilizați uleiul din sâmburi de struguri?

Puteți cumpăra ulei pur din semințe de struguri și să-l utilizați-l în forma sa brută ca ser pe față, aplicându-l înainte de culcare. Amestecarea unei picături de ulei de struguri în cremele hidratante pentru față și corp ajută la hidratarea pielii.

Puteți încălzi ușor uleiul de struguri, punându-l în palme și frecându-vă mâinile. Aplicați o cantitate generoasă pe piele ca o mască hidratantă.

Amestecarea uleiului de semințe de struguri cu uleiuri esențiale, cum ar fi tămâia sau lavanda, ar putea face pielea dvs. mai catifelată.

De asemenea, puteți cumpăra extract de ulei din semințe de struguri sub formă de capsulă. Dacă luați timp de câteva săptămâni oral pastile cu ulei de sâmburi de struguri, puteți vedea îmbunătățiri semnificative asupra aspectului pielii.

Efecte adverse sau riscuri

Cu excepția cazului în care sunteți alergic la uleiul de semințe de struguri, nu există niciun risc sau vreun efect advers. Ca să fiți siguri că nu aveți vreo reacție adversă, puteți testa uleiul pe o porțiune mică de piele (încheietura mâinii sau gleză), înainte de a-l aplica pe față. Așteptați 24 de ore pentru a vedea dacă aveți vreo reacție și dacă pielea dumneavoastră îl tolerează.

Uleiul din semințe de struguri poate fi folosit la gătit

Cu toate acestea, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă din SUA subliniază că uleiul din semințe de struguri nu e recomandat:

  • persoanele cu afecțiuni ale sângelui
  • celor care urmează să fie operați
  • persoanele care iau medicamente anticoagulante

Afectiuni

Zona Zoster, o infecție contagioasă

Zona zoster este o infecție virală cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, același virus care provoacă varicela. După ce o persoană [...]

Noutati

miere de albine

3 beneficii ale mierii de albine pentru starea de bine a întregii familii

Hipocrat, părintele medicinei, ne-a învățat că medicamentul trebuie să ne fie hrană și hrana medicament. Din păcate, acest concept s-a [...]

Alimente

Alimente care cresc glicemia. Ce să evităm ca să nu avem probleme de sănătate

Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc rapid nivelul zahărului din sânge și pot cauza probleme de sănătate pe termen [...]