Ceaiuri pentru durerile de cap: remedii naturale

O femeie într-o bluză roșie care se confruntă cu durere de cap
Durerile de cap pot fi cauzate de orice, de la un virus la o postură proastă a coloanei vertebrale / Pixabay

Levănțica, menta și ghimbirul sunt plantele care pot da savoare unui ceai. Ele mai au un avantaj și de aceea sunt menționate în acest articol. Fac parte din categoria de ceaiuri pentru durerile de cap fiindcă pot ameliora aceste dureri care pot apărea din diverse cauze.

Din fericire, medicamentele nu sunt singurele care pot reduce simptomele sau intensitatea unei dureri sâcâietoare de cap. Ai mai jos o listă cu ceaiuri eficiente din plante pentru durerile de cap.

Ceaiuri pentru durerile de cap

Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu migrene sau dureri de cap în mod regulat.

Durerile de cap pot fi cauzate de orice, de la un virus la o postură proastă a coloanei vertebrale. Oboseala ochilor, deshidratarea, stresul și glicemia scăzută sunt alte cauze comune ale acestui tip de durere.

În general, durerile de cap nu sunt grave și în cele din urmă vor dispărea de la sine. Cu toate acestea, asta nu face durerea mai ușor de suportat, mai ales când nu te poți odihni sau lua o pauză până trece.

În timp ce analgezicele pot ajuta la anihilarea durerilor de cap, calea naturală ar trebui să fie primul pas. Și, din fericire, există o mulțime de ierburi care sunt eficiente în ameliorarea durerilor de cap.

Ceaiurile te pot ajuta de asemenea să te relaxezi sau să te hidratezi, ceea ce este util dacă durerea de cap este cauzată de stres sau de lipsa de lichide.

Cele mai bune ceaiuri din plante pentru durerile de cap sunt cele care conțin ierburi cu proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Cele de mai jos sunt printre cele mai populare.

Ceai din scoarță de salcie

Cunoscută drept „aspirina naturii”, scoarța de salcie conține salicină, un ingredient activ asemănător chimic cu aspirina și funcționează aproape în același mod, doar că prima este naturală.

Ceaiul din scoarță de salcie este un remediu tradițional pentru durerile de cap și alte forme de durere. Pe lângă faptul că este un analgezic natural, scoarța de salcie este un antiinflamator și, prin urmare, poate ajuta la calmarea inflamației asociate cu durerile de cap și migrenele.

Ceai de mentă

Calmant și răcoritor, ceaiul de mentă este o băutură care poate ajuta și la ameliorarea durerilor de cap.

O parte din capacitatea mentei de a calma durerile de cap provine din conținutul său de mentol. Acest compus de răcire este un analgezic natural care a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a calma tot felul de dureri, inclusiv dureri de cap.

Ceai de lavandă

O altă plantă relaxantă și care poate ameliora durerea, levănțica este adesea folosită pentru a trata durerile de cap și migrenele.

Deși levănțica este folosită intens în aromoterapie, ea este adesea folosită ca ulei esențial în spray-uri pentru îndepărtarea insectelor și pastile pentru dureri de cap. Cu toate acestea, levanțica e poate folosită și sub formă de ceai și ajută la ameliorarea durerilor de cap.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea durerilor de cap. Pe lângă faptul că acționează ca un analgezic, această plantă este și un antiinflamator, ajutând la reducerea inflamației asociate cu durerile de cap și migrenele.

Dacă durerea de cap este însoțită de greață, ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la calmarea stomacului. De asemenea, este excelent pentru durerile de cap cauzate de stres. Proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante pot ajuta și la reducerea anxietății.

Alimente

lactate

Beneficiile calciului pentru organism

Alimentele care contin calciu ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al tuturor. Adultii, dar mai ales copiii, trebuie [...]

Afectiuni

prezervativ

Totul despre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Chlamydia, Herpesul genital, Gonoreea, HIV, HPV, Sifilis, Trichomoniaza

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecții cauzate de bacterii, viruși, paraziți ce se transmit în principal prin contact sexual oral, [...]

Sanatate

igienă

Ce trebuie să faci atunci când ajungi acasă. Măsuri de protecție împotriva COVID-19

După ce s-a aflat că acest nou virus care afectează întreaga lume rezistă câteva ore bune atât pe haine, cât [...]