Cum scapi de vergeturile roșii, dar de cele albe? Care este diferența dintre ele

corp
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Vergeturile sunt liniile lungi și subțiri care apar pe piele în urma unei creșteri rapide în greutate sau a pierderii unui număr considerabil de kilograme într-un timp extrem de scurt. Acestea apar ca urmare a întinderii pielii și nu îți pun sub nicio formă sănătatea în pericol.

Care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe

Zonele cele mai afectate de vergeturi sunt abdomenul, copasele, fesele, sânii și brațele. Vergeturile apar ca urmare a unei rupturi în dermă, unul dintre țesuturile pielii, când aceasta se întinde. Pielea din zona rupturii este înlocuită de țesut cicatricial, care nu are aceleași proprietăți ca cel inițial.

Atunci când apar pe piele, aceste semne sunt purpurii sau roșiatice. Vergeturile permit vaselor de sânge să se vadă și de aceea au această culoare. Când sunt roșiatice înseamnă că sunt în faza de început și le poți trata astfel încât să scapi de ele.

Pentru a scăpa de aceste semne ce pot deveni enervante și arată destul de urât pe piele, poți folosi creme care să redea pielii colagenul și elasticitatea, elemente care cu siguranță s-au pierdut atunci când s-au format vergeturile. De asemenea mai poți încerca tratamente cu laser.

Atunci când vergeturile sunt deja albe, nu prea mai există soluții pentru a scăpa de ele. Acestea rămân așa din pricina întinderii pielii pentru o perioadă prea mare de timp. În cazul lor, cremele nu mai au niciun efect.

Există microdermabraziunea și laserul excimer pentru a trata vergeturile deja albe, dar nimeni nu garantează pentru succes. Tratamentul le poate face să se estompeze, însă nu le va îndepărta complet. Trebuie să ai în vedere că vergeturile nu sunt dureroase sau periculoase, însă unele persoane sunt preocupate de felul în care vergeturile modifică aspectul pielii, așa că își doresc să facă ceva în această privință.

Mituri despre vergeturi care au fost demontate de-a lungul timpului:

Bărbații nu fac vergeturi. Este un mit acest lucru, iar explicația este simplă. La pubertate corpul se dezvoltă, iar vergeturile încep să apară dacă elasticitatea pielii s-a pierdut.

Oamenii slabi nu fac vergeturi. Este și acesta un mit. Chiar dacă au o greutate mică, și aceste persoane au un organism la fel ca al nostru și trec și ei prin fluctuații de greutate sau dereglări hormonale.

Tot mit este și faptul că nu poți să previi apariția vergeturilor. Experții spun că poți face acest lucru dacă ai o alimentație echilibrată, faci zilnic exerciții fizice li îți păstrezi corpul hidratat.

Imagine de Wesley Tingey via Unsplash

Vergeturile dispar pe măsură ce slăbești este tot un mit. Este adevărat că acestea se pot estompa, dar nu dispar niciodată definitiv. De ce? Pentru că pielea este deja subțiată în acele zone și nu revine atât de ușor la normal.

Sanatate

arsuri solare

Cu ce se tratează arsurile solare: remedii de la dermatologi

Arsurile solare sunt provocate de expunerea incorectă la soare, dar și pentru simplu fapt că există încă persoane care nu [...]

Lifestyle

Ioana Maria Moldovan, dieta cu care a slăbit 5 kilograme în doar câteva săptămâni 

Ioana Maria Moldovan este o femeie foarte frumoasă care recunoaște cu sinceritate că nu a fost niciodată o femeie „șnur”, ci [...]

Sanatate

sarcină

Lichidul amniotic, mai puțin sau în exces, o situație care le sperie pe viitoarele mame

Lichidul amniotic este elementul principal pe parcursul sarcinii. Fie că este prea puțin, fie că este prea mult, cantitatea este [...]