Ce pește sau fructe de mare recomandă nutriționistul. Care e mai sănătos?

gianluca mech nutritionist

Peștele și fructele de mare reprezintă opțiunea preferată a multor oameni, mai ales atunci când țin un regim de slăbire ori o dietă de menținere. Care dintre ele sunt însă mai sănătoase? Răspunsul îl aflăm de la nutriționistul Gianluca Mech.

Peștele, crustaceele și fructele de mare se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele aduc numeroase beneficii pentru sănătate și țin departe kilogramele nedorite. Dacă doriți să urmați o dietă pe bază de pește și fructe de mare, iată care sunt cele mai sănătoase alegeri.

Hering

Heringul aparține unei familii de pești cunoscuți sub numele de Clupeidae și este un pește gras cu un conținut ridicat de omega-3. Este foarte sănătos și are un conținut scăzut de mercur în comparație cu alți pești. În plus, are un gust bun pe placul multor oameni.

Macrou

”Macroul este un alt pește foarte bogat în acizi grași omega-3, benefici pentru sănătate. Este un pește nutritiv ce conține vitamina D , seleniu, magneziu și grupa de vitamine B. Există însă mai multe tipuri de macrou și este bine să știți pe care trebuie să îl cumpărați. Macroul de Atlantic și macroul Atka conțin o cantitate mai mică de mercur și sunt recomandate”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Caracatiță

”Consumul de caracatiță are mai multe beneficii nutriționale, întrucât furnizează organismului cantități mari de vitamine B, seleniu și fier.”

Stidii

”Stridiile se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume. Sunt foarte bogate în nutrienți. Ele conțin zinc, vitamina B12, seleniu și fier în cantități impresionante”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Somon

”Somonul este o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Este foarte bogat în seleniu și vitamine B. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că există două opțiuni atunci când cumpărăm acest pește. Somonul de cultură provine în principal din acvacultura din Chile sau Norvegia, dar și din Canada, Marea Britanie și Rusia. Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre peștii de crescătorie. Cealaltă opțiune este somonul sălbatic, adesea din Alaska, despre care specialiștii spun că ar fi mult mai sănătos.”

Sardine

”Comparativ cu alți pești, sardinele au un mare avantaj. Datorită dimensiunii mici, mâncăm peștele în întregime. Pe lângă carnea de pește, mâncăm și organele (bogate în nutrienți) și oasele (bogate în calciu). De asemenea, sardinele sunt o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3.”

Creveți

”Creveții sunt extrem de bogați în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Conțin o gamă impresionantă de vitamine și minerale, în special seleniu și vitamina D. Creveții sunt, de asemenea, foarte bogați în proteine”, mai adaugă nutriționistul.

Cuplu

sex

Știai că sexul e un remediu natural antialergie? Vezi aici 3 tips-uri care chiar funcționează

Cu alergiile nu-i de glumă, mai ales în această perioada anului. Mâncărimile, strănutul și senzația de nas înfundat sau care [...]

Interventii si terapii

ulei de lavandă

Uleiurile esențiale, da sau nu? Avantaje vs. dezavantaje

Uleiurile esențiale au câștigat în ultimul timp din ce în ce mai mult teren în medicina alternativă. Există anumite branduri [...]

Afectiuni

dezinfectare mâini

VIDEO: Cum să te protejezi de noul Coronavirus. Măsuri de prevenție

Chiar dacă epidemia de Coronavirus este încă la început în România, sunt în continuare multe persoane care nu știu ce [...]