Ce pește sau fructe de mare recomandă nutriționistul. Care e mai sănătos?

gianluca mech nutritionist

Peștele și fructele de mare reprezintă opțiunea preferată a multor oameni, mai ales atunci când țin un regim de slăbire ori o dietă de menținere. Care dintre ele sunt însă mai sănătoase? Răspunsul îl aflăm de la nutriționistul Gianluca Mech.

Peștele, crustaceele și fructele de mare se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele aduc numeroase beneficii pentru sănătate și țin departe kilogramele nedorite. Dacă doriți să urmați o dietă pe bază de pește și fructe de mare, iată care sunt cele mai sănătoase alegeri.

Hering

Heringul aparține unei familii de pești cunoscuți sub numele de Clupeidae și este un pește gras cu un conținut ridicat de omega-3. Este foarte sănătos și are un conținut scăzut de mercur în comparație cu alți pești. În plus, are un gust bun pe placul multor oameni.

Macrou

”Macroul este un alt pește foarte bogat în acizi grași omega-3, benefici pentru sănătate. Este un pește nutritiv ce conține vitamina D , seleniu, magneziu și grupa de vitamine B. Există însă mai multe tipuri de macrou și este bine să știți pe care trebuie să îl cumpărați. Macroul de Atlantic și macroul Atka conțin o cantitate mai mică de mercur și sunt recomandate”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Caracatiță

”Consumul de caracatiță are mai multe beneficii nutriționale, întrucât furnizează organismului cantități mari de vitamine B, seleniu și fier.”

Stidii

”Stridiile se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume. Sunt foarte bogate în nutrienți. Ele conțin zinc, vitamina B12, seleniu și fier în cantități impresionante”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Somon

”Somonul este o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Este foarte bogat în seleniu și vitamine B. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că există două opțiuni atunci când cumpărăm acest pește. Somonul de cultură provine în principal din acvacultura din Chile sau Norvegia, dar și din Canada, Marea Britanie și Rusia. Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre peștii de crescătorie. Cealaltă opțiune este somonul sălbatic, adesea din Alaska, despre care specialiștii spun că ar fi mult mai sănătos.”

Sardine

”Comparativ cu alți pești, sardinele au un mare avantaj. Datorită dimensiunii mici, mâncăm peștele în întregime. Pe lângă carnea de pește, mâncăm și organele (bogate în nutrienți) și oasele (bogate în calciu). De asemenea, sardinele sunt o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3.”

Creveți

”Creveții sunt extrem de bogați în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Conțin o gamă impresionantă de vitamine și minerale, în special seleniu și vitamina D. Creveții sunt, de asemenea, foarte bogați în proteine”, mai adaugă nutriționistul.

Lifestyle

duș

Când e mai bine să faci duș: dimineața sau seara? Află răspunsul cercetătorilor

Spălatul este un lucru esențial pentru a păstra sănătatea corpului. O viață sănătoasă înseamnă și să urmezi o rutină strictă [...]

Noutati

zambet

Cum să ai și tu un zâmbet de vedetă

Toată lumea își dorește un zâmbet de vedetă, însă, nu toată lumea știe cum să îl obțină. Din acest motiv, [...]

Afectiuni

durere

Enterocolita: cauze, simptome și tratament. Află tot despre ea

Enterocolita este o afecțiune destul de des întâlnită în sezonul cald, fie din cauza deteriorării mai rapidă a alimentelor, fie [...]