Cum poți face la tine acasă apă alcalină. Află ce beneficii are

apă
Imagine de Congerdesign via Pixabay

Chiar dacă beneficiile apei alcaline reprezintă un subiect controversat și intens discutat și este cunoscut faptul că nici măcar toți medicii nu s-au pus de acord în ceea ce privește beneficiile ei asupra organismului, toți au căzut de acord că oamenii au nevoie de o hidratare corespunzătoare.

Fiecare mâncare sau băutură are un nivel de pH – de la 0 (foarte acid), la 14 (foarte bazic sau alcalin). Apa de băut normală are de obicei un pH de 7. Apa alcalină are un pH între 7,5 și 9.

Cei care cred în proprietățile apei alcaline spun că datorită ei s-ar putea reduce riscul unor afecțiuni, printre care cancerul sau artrita.

Apa alcalină poate proveni de la izvoare sau puțuri în zonele în care există o cantitate mare de minerale dizolvate, dar poate fi obținută și acasă. Iată cum:

Ionizator de apă

Una dintre cele mai eficiente metode de a obține apă alcalină acasă este din păcate destul de scumpă. Ionizatorii creează un proces electrochimic care funcționează prin separarea electrozilor negativi de cei pozitivi. Mașina returnează, după încheierea procesului, două fluxuri de apă: alcalină și acidă. Ionizatorul este extrem de eficient pentru că face acest lucru fără a introduce alte substanțe în lichid.

Bicarbonatul de sodiu

Datorită faptului că are un nivel de PH de 9, bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai populare metode de a face apă alcalină. Trebuie să amesteci ⅛ lingură în 250 ml de apă purificată și se consumă amestecul după dizolvarea completă a bicarbonatului. Atenție însă! Acesta este destul de bogat în sodiu, deci dacă ai probleme cu aportul de sare, încercă una dintre celelalte metode prezentate în listă.

Picături de pH

Acestea sunt făcute special pentru a transforma apa potabilă în apă alcalină. Aceste picături de pH sunt făcute cu minerale și electroliți puternic concentrați, așa că nu trebuie decât să adăugați câteva picături la fiecare pahar consumat, pentru a-i crește pH-ul.

Vas de apă ionizat

Aceste vase se aseamănă cu ionizatoarele electrice, dar sunt mult mai ușor de transportat și mai accesibile ca preț. Apa se toarnă în ele și se lasă câteva minute. Vasele fac două lucruri: filtrează apa de clor și alte toxine și adăugă în ea hidrați minerali alcalini.

Citește și despre apa îmbuteliată care în ciuda eforturilor companiilor de a ne face să credem că apa lor este ceaa mai bună, nu este cea mai sănătoasă alternativă și nici cea mai rațională din punct de vedere economic. De ce?

newsletter

Afectiuni

depresie

Depresia postnatală: simptome, cauze și soluții

Depresia postnatală la proaspetele mămici este un subiect care a stârnit o mulțime de controverse de-a lungul timpului. Mulți sunt [...]

Sanatate

dracaena

Plante care purifică aerul din casă și te ajută să te relaxezi

Plantele de interior sunt mereu o idee de luat în seamă atunci când vrei să redecorezi sau simți nevoia de [...]

Afectiuni

Cum poti scăpa de varice? Dr. Marina Dumitraș ne explică cum se tratează boala varicoasă

Dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, competență în ultrasonografie generală și flebologie, doctor în științe medicale, ne explică astăzi [...]