Cum te ajută oțetul de mere să ai un păr strălucitor

păr
Photo by Pixabay.com

Oțetul de mere este unul dintre cele mai la modă ingrediente pentru îngrijirea părului din vremuri îndepărtate – îl vei găsi ca ingredient în orice, de la o detoxifiere a scalpului la un șampon. O parte din motivul pentru care a devenit atât de popular este multitudinea de întrebuințări și rețete de pe Internet.

PH-ul părului este foarte important, deoarece un păr și un scalp dezechilibrat pot provoca iritații, uscăciune, somnolență. Părul și scalpul tău se ridică în jurul valorii pH-ului de 5,5 în mod normal (studiile arată chiar că atunci când produsele tale pentru păr sunt la 5,5 sau mai mici de pH, pot reduce deteriorarea).

Deoarece apa are un pH neutru, iar majoritatea șampoanelor sunt alcaline, pur și simplu, un duș modifică pH-ul părului. PH-ul apei poate varia, dar de obicei este în jurul valorii de 7 – așa că atunci când îl spălați, ridicați pH-ul părului până la 6.5 – apare riscul deteriorării.

Oțetul reducere pH-ului părului

Când pH-ul părului se schimbă, determină ridicarea cuticulei, făcând-o predispusă la rupere și devine fragilă. Pe de altă parte, atunci când cuticula părului tău este închisă, părul este mai sănătos, mai strălucitor și mai neted. Deci ideea este că atunci când îl clătiți cu ceva acid, soluția este oțetul de mere, acesta sigilează cuticula, ceea ce duce la șuvițe strălucitoare și moi.

Cum să folosești oțetul de mere pentru clătire

Fă un mix din oțet de mere și apă

Nu tot oțetul de mere este creat în mod egal. Utilizați întotdeauna oțet de mere organic, nefiltrat și nepasteurizat. Amestecă ½ lingură de oțet de mere pentru fiecare cană de apă rece pentru a-l dilua.

Reutilizeaza o sticlă de șampon folosită pentru a-ti creea propriul conținut

Creează-ți tinctura într-o sticlă veche pentru îngrijirea părului. Din moment ce vei fi la duș vei avea tendința de a folosi direct produsul din recipient. În acest mod nu o să fie nevoie de o pregătire prealabilă care va lua mai mult timp pentru preparare. Creezi conținutul potrivit și după îl ai pentru o perioadă mai lungă de timp.

Găsește propria metodă potrivită aplicării

La fiecare spălare, trebuie să fim atenți ce nevoi are părul nostru în acel moment. Pentru a fi capabili să menținem un scalp sănătos este necesar să folosim acest amestec de oțet de mere diluat cu apă de circa 2-3 ori pe săptămână. Așa ne asigurăm că ne vom menține un păr luminos, sănătos și vibrant

Merge folosit de toata lumea: de la tineri la bătrâni

Chiar dacă nu e dăunător, trebuie găsită o regularitate a folosirii. Prea mult pentru unele tipuri de păr poate produce deteriorare sau prea puțin folosit nu va avea efectul scontat.

Citește și: Cum ai grijă ca părul tău să nu fie afectat de clorul din piscină

Afectiuni

O femeie care are mai multe alunițe pe față

Tot ce trebuie să știi despre alunițe: de ce apar și de câte tipuri sunt

Alunițele sunt un tip comun de creștere a pielii. Ele apar adesea ca pete mici, de culoare maro închis și [...]

Lifestyle

tatuaj

Imagini ÎNAINTE și DUPĂ eliminarea unui tatuaj de pe piele

Tatuajele sunt desene care se realizează pe piele, iar cei care optează pentru ele și aleg să-și deseneze permanent pielea, [...]

Dieta si nutritie

Ce mâncăm de dietă în postul Paștelui? Află de la nutriționistul Șerban Damian

Postul Paștelui este unul dintre cele mai lungi posturi din an, durează 40 de zile și se pare că este [...]