Trucuri geniale ca să cureți rapid ouăle fierte!

oua
Photo by Daniel Reche from Pexels

Ouăle se numără printre alimentele de bază, mai ales că pot fi introduse într-o mulțime de preparate și pot fi consumate în orice moment al zilei. Există o mulțime de beneficii ale ouălor asupra organismului, dar trebuie să știi și cum să le pui în valoare.

Nu-i așa că de cele mai multe ori alegi varianta oului fiert pentru că nu ai multe vase de curățat mai apoi? Dar ce te faci când trebuie să îl decojești? Te enervează această etapă cu siguranță, iar articolul acesta vine în ajutorul tău cu câteva trucuri utile pentru decojirea fără bătăi de cap a oului fiert.

Dacă reușești să treci peste mitul care spune că ouăle îți afectează sănătatea din cauza colesterolului, vei afla că acest aliment este chiar recomandat în dieta zilnică pentru că este bogat în nutrienți, proteine, vitamine și minerale esențiale. Cele mai recente studii au demonstrat că grăsimile și colesterolul din ou nu fac rău organismului.

Harvard Health Publishing susține că un ou pe zi nu crește riscul bolilor cardiovasculare, așa cum știam. Studiile recente arată că nivelul de colesterol din organism crește din cauza ficatului, care îl produce nemijlocit. Iar ficatul este stimulat în primul rând să producă colesterol de grăsimile saturate și trans, și nu de colesterolul din alimentație.

Dacă am văzut că oul este o sursă bună de nutrienți care contribuie la funcționarea optimă a organismului, atunci putem să trecem la treabă.

Cum se descojesc rapid ouăle fierte – trucuri geniale

Trucul 1: Pui oul fiert într-o oală cu apă rece, acoperi cu un capac și agiți timp de câteva secunde.

Trucul 2: Chiar dacă pare greu de crezut, lingura este instrumentul care ne ajută cel mai mult la curățarea unui ou fiert.

Trucul 3: Videocliopul de mai jos îți explică cum să cureți oul fiert în numai 3 secunde cu ajutorul unui pahar.

Trucul 4: Îndepartezi coaja de la bază și vârful oului, apoi sufli pana iese. O metodă amuzantă, nu-i așa?

Cu siguranță una dintre metode te va ajuta să scapi de problema curățării oului fiert. Care dintre ele este pe placul tău? 

Citește și: Adevărul este altul. Ce este lichidul roșiatic din pungile de carne? Nu, nu este sânge

Afectiuni

zona zoster

Zona zoster: cauze, tratament și prevenire. Cum poți lupta împotriva bolii

Zona zoster este o afecțiune care atacă în special organismul cu un sistem imunitar slăbit. Pentru a știi cum să [...]

Noutati

izoletă

Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat [...]

Noutati

medic covid

PREDICȚIE. Cum ar putea evolua Coronavirus în România?

Centrul pentru Inovație în Medicină și RaportuldeGarda.ro prezintă o simulare despre posibila evoluție a epidemiei COVID-19 în România, despre momentul [...]