Brânza de capră. Specialitatea care-ți oferă o mulțime de vitamine

branza capra
Photo by FreePik

Brânza de capră este o varietate de brânză făcută din lapte de capră și se află pe a patra poziție în topul preferințelor consumului de brânzeturi, în Franța, după: gruyere, emmental și camembert. Cremoasă și aromată, brânza de capră este un produs lactat care se bucură de aprecieri în întreaga lume.

Vine într-o mare varietate de arome și texturi, de la brânză proaspătă moale până la brânză sărată și maturată. Deși este făcută folosind același proces de coagulare și separare ca brânza obținută din laptele de vacă, brânza de capră diferă în conținutul de nutrienți. În plus, este digerată diferit față de cea de vacă și este o alternativă hipoalergenică pentru cei alergici la brânza obținută din laptele de vacă.

Brânza de capră. Câte calorii are?

Conținutul nutrițional al brânzei de capră variază în funcție de metoda de prelucrare folosită. Toate tipurile conțin nutrienți beneficii pentru sănătatea ta, cum ar fi grăsimile sănătoase, proteine, vitamine și minerale.

Deși porția recomandată pentru brânza de capră este mică, consumul oferă cantități impresionante de nutrienți. O porție de 100 de grame oferă:

  • 268 Kcal
  • 18.5 grame protein
  • 21 grame lipide
  • 0.9 grame glucide

Ce beneficii aduce corpului?

De asemenea, este o sursă bună de vitamina A, vitamina B2, B3,  calciu, fosfor, cupru, fier, seleniu, magneziu. În plus, brânza de capră conține grăsimi benefice: 70% acizi grași saturați, 23% mononesaturați, 2.5% polinesaturați. Brânza de capră este foarte sățioasă: 30g oferă tot atâta calciu cât 30 de grame de migdale sau de iaurt din lapte de vacă. 50 grame de brânză proaspătă de capră oferă 15% din necesarul zilnic de proteine.

Cum să o consumăm?

Brânza de capră proaspătă poate fi o variantă foarte bună atunci când vrei să mânânci o salată. O poți încerca pe tot timpul anului în salate fresh pe care le poți asezona cu câteva bucățele de brânză. De asemenea, o altă variantă e de a o savura pe un platou cu mai multe tipuri de brânzeturi, fructe confiate, struguri sau condimentată.

Citește și: Mănânci iaurt cu fructe sau cereale? Uite ce spun specialiștii despre el

Afectiuni

genunchi

Artroza. Simptome, diagonstic și măsuri de prevenție

Artroza, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită este cauzată de uzura cronică a cartilajului. Spre deosebire de durerea de artrită, [...]

Interventii si terapii

ct

Diferența dintre CT și RMN: avantaje și dezavantaje

De cele mai multe ori, diagnosticarea corectă a unei boli se face prin realizarea unor inevstigații suplimentare, altele decât se [...]

Sanatate

somn

Ce se întâmplă dacă pierzi o noapte de somn

Dacă într-un interval de 24 de ore nu ai reușit să dormi nici măcar o oră, atunci acest articol este [...]