Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

Chile.

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu despre țări cu alimente sănătoase, iar rezultate sunt mai mult decât surprinzătoare. Vezi mai jos cine a ieșit pe primul loc și de ce?

Cercetarea științifică s-a concentrat pe cele mai sănătoase alimente și băuturi din lume și a demonstrat că în Marea Britanie există cea mai ridicată calitate a ingredientelor, chiar dacă despre cetățenii acestei țări nu se poate spune că sunt cei mai sănătoși. În cadrul studiului au fost analizate peste 400.000 de produse din peste douăzeci de teritorii și cercetătorii au analizat amănunțit mai multe aspecte pentru fiecare produs în parte: nivelul de zahăr, conținutul de grăsimi.

Specialiștii au utilizat sistemul de rating Health Star System când au făcut analiza produselor, iar alimentele au primit un rating de 0,5 din 5 stele. Marea Britanie a avut cel mai mare rating, 2,83 de stele, pe locul doi clasându-se Statele Unite cu 2,82 de stele, iar pe locul trei, lista de țări cu alimente sănătoase este completată de Australia cu 2,81 stele.

India, China și Chile sunt pe ultimele locuri în topul țărilor cu alimente sănătoare

India, China și Chile sunt însă țările cu cele mai scăzute ratinguri în ceea ce privește calitatea mâncării, cu rezultate de 2,27, 2,43 și 2,44.

Dacă ar fi însă să separăm mâncarea de băuturi, putem spune despre China că este țara cu cele mai sănătoase băuturi, obținând un rating de calitate de 2,9, dar au pierdut la calitatea alimentelor unde au obținut un calificativ de numai 2,39.

Rezultatele au luat pe toată lumea prin surprindere am putea spune. Despre Marea Britanie și Statele Unite se știe că sunt țări cu un consuma mare de fast food, dar se pare că educația alimentară începe să-și spună cuvântul. Chiar și așa, un lucru este cert: dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta cu adevărat nu trebuie să te preocupe numai alimentele considerate sănătoase și felul în care ele sunt preparate, ci și originea lor, starea în care se află, cum au fost depozitate și transportate și cât de mult au suferit modificări în procesul de producție și ambalare.

Nutritie si sport

O hârtie pe care sunt notate alimentele și numărul de calorii, pusă pe o masă din lemn, cu o gustare de fructe alături

Câte calorii e indicat să consumi pe zi, în funcție de mai mulți factori

Dacă te-ai întrebat câte calorii e indicat să consumi pe zi, te afli în locul potrivit. Aportul recomandat variază de [...]

Dezvoltare personala

laptop

Managementul proiectelor: 4 instrumente pentru atingerea obiectivelor propuse într-un trimestru

Managementul proiectelor este un domeniu apărut relativ recent, însă a cunoscut o creștere majoră datorită faptului că majoritatea acțiunilor sunt [...]

Lifestyle

soare

E vară, e cald, dat tu dormi tot învelită? Care este motivul pentru care nu poți renunța la cearșaf

Temperaturile ridicate din timpul verii vin și cu tot soiul de provocări, cum ar fi dormitul. Cine poate să doarmă [...]