10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2020 dacă iubești mâncarea

Maroc

Eater, un ghid online care oferă review-uri și știri despre industria restaurantelor, a creat de curând o listă cu orașele pe care trebuie să le vizitezi neapărat în anul 2020 dacă vrei să ai parte de cele mai tari experiențe culinare. Lista a fost realizată după ce experți culinari din peste 100 de orașe au explicat de ce pasionații de călătorii și mâncare trebuie să viziteze orașele din care ei provin.

Trendurile spun însă că oamenii aleg să călătorească pentru experiențe culinare inedite

De ce trebuie să faci asta și tu? De ce nu, am spune noi. În ultimul timp oamenii au devenit din ce în ce mai preocupați de călătorii, de felul în care arată, de mâncarea pe care o consumă, ceea ce nu face decât să ne bucure. Oamenii au început să pună accentul mai mult pe felul în care își trăiesc viața și vor să profite la maximum de fiecare clipă.

Trendurile spun însă că oamenii aleg să călătorească în ultimul timp mai ales pentru că își doresc să aibă parte de experiențe culinare inedite, călătoresc ca să mănânce, potrivit insider.com.

După mai multe analize, Eater a făcut o listă cu orașe care îți pot oferi experiențe culinare inedite, care te pot scoate din zona de comfort. Iată un top 10 al destinațiilor de vacanță în anul 2020 dacă ar fi să punem pe primul loc mâncarea:

În Marrakech, Maroc, turiștii pot experimenta mâncarea tradițională alături de preparate culinare sofisticate, internaționale. Ca să te bucuri de preparatele culinare pe care le oferă acest oraș, trebuie să nu îți faci planuri. Fie că vrei să guști din mâncarea care se prepară pe stradă, fie că vrei să mănânci greieri sau alegi un preparat sofisticat, Marrakech îți oferă toate posibilitățile, dar te și pune în fața unor tehnici culinare la care cu siguranță nu te-ai gândit până atunci.

Marrakech

Pe locul 2 se află Richmond, Canada. Dacă vei ajunge aici, poți trece în numai câteva minute de la o stare la alta. Îți vei aminti de preparatele culinare ale bunicii, dar care pot fi reinterpretate și transformate într-un preparat sofisticat dacă asta îți este dorința. În acest oraș, fuziunea dintre nou și vechi este extraordinară, chiar dacă totul se întâmplă pe loc, iar ingredientele sunt aceleași.

Gyeongju din Correea de Sud este o destinație puțin explorată de turiști. Nu mai încerca să îți faci planuri pentru a afla cât mai multe lucruri despre o destinație, lasă preparatele culinare să vorbească despre ea. În Gyeonhju turiștii au mai multe opțiuni. Fie se pot trata regește din preparate vechi de secole, fie pot lua masa alături de călugări gustând preparate simple, dar cu un gust aparte.

În Milwaukee, Wisconsin trebuie să lași deoparte mâncarea sofisticată și să te bucuri de gustul unei bucăți autentice de brânză de capră sau de o bere preparată local.

Akko

Cred că sunt puțini cei care au auzit de Akko, un oraș din Israel. De cele mai multe ori când aleg această țară turiștii se orientează spre Tel Aviv, dar se pare că sunt și alte orașe care îți pot descrie mai bine atmosfera acestei destinații. Akko este un oraș care și-a câștigat locul pe listă datorită faptului că este ușor de străbătut la pas, are o mulțime de restaurante în aer liber. Pentru a te bucura de preparate culinare tradiționale încearcă să intri în vorbă cu un localnic dispus să te ghideze prin oraș.

Bucătăria din Marsilia este recunoscută pentru varietate, dar și pentru felul în care este condimentată mâncarea, adică din belșug. Mâncarea din Marsilia este influențată într-o mare măsură de condițiile climatice, dar o amprentă la fel de însemnată o are și istoria. În majoritatea preparatelor vei regăsi influențe din Italia și Africa de Nord. În acest oraș-port vei găsi atât mâncare non-vegetariană, mâncare din legume, dar și fructe proaspete.

Preparatele culinare din Kosovo, Pristina au avut de suferit de-a lungul timpului din cauza țărilor vecine. Abia după ce țara și-a câștigat independența s-a putut afirma în bucătărie. Dacă ajungi în Pristina profită din plin de preparatele din carne la grătar, de produsele de patiserie, dar și de ardeii umpluți.

Hobart din Australia este și el pe lista orașelor de vizitat în anul 2020 dacă vrei să încerci preparate culinare altfel. Deși aici vei întâlni foarte des mâncăruri cu fructe de mare, nimic nu pare sofisticat. Dacă te consideri un aventurier, care vrea să aibe parte de o experiență îndrăzneață, atunci alege Hobart.

Oakland, California este un hub cultural și artistic. Aici vei întâlni ingrediente locale care încă își găsesc locul în rețete vechi de generații. Nimic nu te va familiariza mai mult cu o destinație decât mâncarea locală.

Cork din Irlanda este un oraș care demonstrează că bucătăria locală este mai mult decât ceea ce găsești în renumitele puburi irlandeze. Dacă vrei cu adevărat să guști un preparat care încă scrie istorie, Cork este locul potrivit. Gurmanzii trebuie neapărat să meargă în Piața Engleză pentru a gusta delicatesele locale, brânzeturi, pește, cârnați, dulciuri și vinuri.

Te-am convins? Care este următoarea ta destinație de călătorie?

Interventii si terapii

implant par

(P) Renunță la calviție – descoperă avantajele remarcabile ale implantului de păr

Te-ai săturat să te confrunți cu problemele cauzate de calviție și ești în căutarea unei soluții eficiente? Implantul de păr [...]

Dieta si nutritie

dieta

Vrei să slăbești, dar nu ai voință? 10 trucuri pentru persoanele leneșe

Știi că trebuie să slăbești, nu mai vrei să te dai bătut în lupta cu kilogramele, dar este dificil să [...]

Interventii si terapii

Clinica 32

Dr. Razvan Boberis: ”Tratamentele stomatologice avansate ofera o viata de calitate pacientului”

Suferinta provocata de durerea dentara ne convinge sa alergam la stomatolog. Tot ea, insa, ne tine departe de cabinetul dentar [...]