Ce să faci înainte de a bea cafeaua de dimineață. La ce să fii atentă

O ceașcă de cafea pe un blat din bucătărie
Din fericire, există câteva practici strategice pe care le poți face înainte de a bea cafea pentru a susține mai bine sănătatea corpului / Pixabay

Dacă ești o iubitoare de cafea, gândul de a face altceva înainte de o doză de cofeină poate părea ceva imposibil, dar specialiștii sunt de altă părere. Există o serie de alte lucruri de care să ții cont. Ce să faci înainte de a bea cafeaua de dimineață.

Îmbinarea rutinei cafelei de dimineață cu unele obiceiuri bune poate schimba digestia, nivelul de stres, echilibrul hormonal, energia și multe altele.

Ce să faci înainte de a bea cafeaua de dimineață

Din fericire, există câteva practici strategice pe care le poți face înainte de a bea cafea pentru a susține mai bine sănătatea corpului și pentru a reduce un potențial răspuns la stres.

Hidratează-te

Corpul tău se deshidratează peste noapte, așa că înainte de a-ți savura cafeaua de dimineață, specialiștii spun că este important să bei 450 de mililitrii dintr-o băutură bogată în minerale pentru a-ți reface electroliții. Specialiștii sugerează să amesteci 200 de mililitrii dintr-o băutură bogată în potasiu, cum ar fi apa de cocos, suc de aloe vera, grapefruit sau suc de portocale, cu un praf de sare și 250 de mililitrii de apă pentru hidratarea dinainte de cafea.

Mănâncă fibre și proteine

Cafeaua pe stomacul gol poate stimula cortizolul, care poate crește glicemia. Zăhărul crescut din sânge poate declanșa inflamația. Tot el te poate duce pe un roller coaster al glicemiei pentru tot restul zilei, reducând astfel energia. Dacă însă începi ziua cu fibre dintr-o sursă de alimente, poți ajuta la echilibrarea zahărului din sânge.

Pe lângă fibre, proteinele sunt ceilalți macronutrienți majori care compensează o creștere a zahărului din sânge. Așa că, este ideal să consumi o cantitate fie înainte de a bea cafea, fie împreună cu cafeaua

Fă un pic de mișcare

În timp ce cofeina poate fi utilă pentru a face antrenamentele dificile să pară mai puțin dificile, să bei cafeaua înainte de a merge la sală te-ar putea face anxioasă în timpul antrenamentului.

În plus, deoarece atât cafeaua cât și exercițiile fizice sunt stimulente gastrointestinale, să-ți bei cafeaua înainte de sesiunea de antrenament te-ar putea lăsa să alergi spre baie.

Spală-te pe dinți

Acizii din cafea slăbesc smalțul dinților noștri, iar periajul imediat după ce am băut cafea poate dăuna. Dacă aștepți aproximativ 30 de minute după ce ai băut cafea pentru periaj, dinții tăi se pot remineraliza. Atunci periajul nu mai este problematic.

Du-te la baie

Ai grijă de vezica urinară și de alte funcții ale corpului înainte de a bea prima ceașcă. Cafea te poate face să urinezi mai mult. Așa că, să-ți golești mai întâi vezica urinară este un lucru de ținut minte.

Bea cafeaua după 90 de minute de la trezire

Acest lucru permite cel mai bun echilibru hormonal. În prima oră de trezire, nivelurile de cortizol în mod ideal cresc și scad într-un răspuns cunoscut sub numele de răspunsul nostru de trezire a cortizolului sau CAR. Această creștere și scădere a cortizolului reprezintă un sistem nervos sănătos. Are o influență mare asupra sănătății noastre imunitare și chiar asupra riscului de dezvoltare autoimună.

Fă o plimbare

Expunerea la lumină naturală în aproximativ prima oră de la trezire este o modalitate majoră de a susține echilibrul hormonal optim și un răspuns CAR sănătos. Combinația de mers și lumină este o combinație de câștig pentru hormoni, energie și sănătatea generală. Expunerea la lumină dimineața reglează foarte bine ritmul circadian. Tot ea declanșează eliberarea sănătoasă de cortizol dimineața pentru a susține ritmul natural al corpului.

Sport

Cum să te antrenezi ca un sportiv de performanță. Află de la medicul Șerban Damian care sunt pașii.

Mișcarea înseamnă sănătate, iar un stil de viață sănătos este idealul fiecăruia dintre noi. Sportul face parte din rutina ta [...]

Sanatate

Suplimentele alimentare: supradozajul și efectele acestuia în timp

Suplimentele alimentare sunt preparate ce conțin vitamine, minerale și alte substanțe cu efect nutrițional, indicate atunci când aceste substanțe lipsesc [...]

Alimente

mucegai

Alimente mucegăite, da sau nu? Când poți să le mănânci și când nu

Mucegaiul se formează peste tot. Fie că vorbim despre alimente sau despre pereții unei încăperi, acesta apare atunci când nu [...]