Puține preparate au o zi dedicată lor, iar hamburgerul este unul dintre ele. În fiecare an, pe 28 mai, oameni din lumea întreagă sărbătoresc acest aliment, simbol al vieții moderne, care hrănește și încântă toate categoriile sociale.
De la apariția sa la finalul secolului al XIX-lea, hamburgerul a devenit rapid popular în SUA, iar globalizarea a făcut ca acest preparat simplu și gustos să ajungă în toate colțurile lumii, sub diverse forme. Și în România se consumă masiv hamburgeri, acesta fiind unul din cele mai consumate produse de fast food. Consistent și versatil, are toate calitățile pentru a-i cuceri și pe cei mai pretențioși consumatori. Există multe rețete de hamburgeri, însă noi te invităm să le descoperi pe 2 cele mai gustoase.
Burgerul de vită este standardul în materie de gust, textură și arome. Când este făcut în casă, cu ingrediente alese cu grijă, este cu atât mai bun. Pentru a-l pregăti ai nevoie de:
Adaugă ierburile aromatice în carnea tocată și asezonează. Amestecă bine, apoi împarte compoziția în patru părți egale. Modelează chifteluțele de burgeri, folosind o formă specială sau un capac de borcan, și pune-le în frigider. Pregătește chiflele, tăindu-le pe jumătate și ungându-le cu ulei la exterior. Pune-le într-o tigaie grill timp de 5 minute, cât să le rumenești și să le dai o consistență plăcută.
Urmează prepararea termică a chifteluțelor, în aceeași tigaie, dar ai grijă să o ungi cu puțin ulei înainte. Frige chifteluțele timp de 4 minute pe fiecare parte, cât să fie crocante la exterior și suculente la interior. Lasă-le deoparte și unge chiflele cu ketchup și maioneză la interior. Pune salata și chifteluța, iar deasupra roșiile, ceapa și castraveții. Așează chifla deasupra și savurează acest amestec de gusturi și texturi de-a dreptul irezistibil.
Hamburgerul nu este un produs destinat doar carnivorilor sau care necesită carne pentru a fi gustos. Această rețetă cu halloumi place oricărui pasionat de burgeri, vegetarian sau nu. Ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara sunt:
Halloumi este o brânză cu un indice termic ridicat, astfel că este perfectă pentru a fi friptă pe grătar sau prăjită. Pentru acest burger rumenește feliile pe ambele părți într-o tigaie. Adaugă untul în tigaie și, după ce se topește, roșiile feliate. Pentru sosul care va da textura și gustul potrivit burgerului amestecă avocado, ceapa tăiată felii, usturoiul, condimentele, sarea și piperul și amestecă până se omogenizează. Taie chiflele pe jumătate și unge partea inferioară cu sosul de avocado, apoi așează felia de halloumi, roșiile și salata. Unge chifla de deasupra cu muștar și pune-o deasupra, pentru a finaliza prepararea acestui hamburger ușor, sănătos și delicios.
Un hamburger făcut în casă, după rețetele de mai sus, este un adevărat deliciu, dar și cele pregătite de profesioniști sunt savuroase. Dacă nu ai timp, abilități de bucătar sau chef să gătești, poți comanda un burger online, în orice oraș. De exemplu, livrarea acasă în orașul Bistrița se face rapid, astfel că te poți bucura oricând de un hamburger gustos. Acest preparat ne oferă deseori energie în zilele aglomerate, când nu avem prea mult timp la dispoziție, de aceea merită aprecierea și apetitul nostru.