Aplicațiile de pe Facebook care îți pot fura date din telefon

facebook
Imagine de William Iven de la Pixabay

Facebook are de ceva timp probleme cu aplicațiile care fură datele utilizatorilor, chiar dacă de-a lungul timpului a lucrat la soluționarea acestor situații.

Facebook este una dintre cele mai mari rețele de socializare din întreaga lume, dar se pare că și la case mai mari pot exista probleme, deși se lucrează intens, de ani de zile la rezolvarea lor.

Compania a lansat în urmă cu 10 ani un program care a idetificat cel mai mare număr de programe care furau datele utilizatorilor. Potrivit unui site de profil, doar în anul 2019, aceste aplicații au afectat aproape 10 000 000 de oameni.

Aceste probleme sunt cauzate de aplicații din afara Facebook, aplicații care se regăsesc în magazinele de play, Google Play Store și App Store. Acestea furau date legate de numele, genul sau adresele de e-mail ale persoanelor care le utilizau.

Mai mult decât atât, astfel de aplicații pot accesa chiar și datele de logare pe Facebook, lucru care nu face decât să le ușureze munca hackerilor atunci când vor să spargă anumite conturi.

Facebook are pe ste 500 000 de aplicații, aplicații de tip jocuri, puzzle, quiz-uri, iar multe dintre ele sunt realizate doar pentru a fura date.

Citește și: Facebook va lansa o nouă secțiune prin care vrea să demonteze miturile despre COVID-19

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, indicat este să verifici temeinic orice tip de acces cere fiecare aplicație în parte. Nu numai contul tău poate fi afectat la o primă eroare, ci și cel al prietenilor tăi. Ai grijă și la setările pe care le-ai făcut pentru contul tău de pe Facebook pentru că și în acest fel poți permite fără să vrei accesul la datele tale.

Dacă ai accesat recent astfel de aplicaţii şi abia acum realizezi riscurile la care te-ai supus, tot ce poți face este să ştergi respectivele jocuri din secţiunea de setări a contului de Facebook. Din păcate, această operaţiune nu îți poate garanta siguranţa informaţiilor deja stocate în bazele de date ale celor care se află în spatele aplicaţiilor.

Psihologie

depresie

5 factori de risc care pot cauza depresia

Depresia este clasificată ca o tulburare de dispoziție/ stare. Cei care sunt deprimați au sentimente profunde de tristețe, pe lângă [...]

Noutati

Mariana Aristotel, Avra

Cum a schimbat pandemia COVID-19 normele de frumusețe? Care sunt cele mai căutate servicii de beauty

Pandemia COVID-19 i-a forțat pe oamenii de peste tot din lume să regândească norme, să rescrie legi și să construiască [...]

Interventii si terapii

Sfatul medicului ortoped: revizia protezei de genunchi – o intervenție complexă, dar obligatorie

Auzim din ce în ce mai des persoane în jurul nostru care optează pentru o proteză de genunchi, o intervenție [...]