Știai că trebuie să faci asta în fiecare săptămână? Cum se curăță corect placa de păr

placă de păr
Imagine de Polina Tankilevitch via Pexels

Ustensilele pe care le folosești pentru a obține un lucru sunt la fel de importante, poate chiar mai importante decât rezultatul în sine. De cele mai multe ori fără instrumentele potrivite nu ai cum să obții ceea ce ți-ai propus.

Ceea ce am spus mai sus este valabil și pentru ustensilele de hairstyling pe care le folosești acasă pentru a obține o coafură. Acestea necesită o curățare periodică, în detaliu, dar foarte minuțioasă pentru a nu le strica.

Placa de păr este un produs pe care femeile îl folosesc destul de des, poate chiar zilnic sau de mai multe ori pe zi. Aceasta te ajută să ai parte de un păr strălucitor, drept și mătăsos fără prea mare efort și cu o investiție minimă. Pentru a obține în schimb rezultatul dorit este nevoie ca placa de păr să aibă parte de o curățare constantă, o dată pe săptămână.

Atunci când te apuci să o cureți este foarte important să nu încerci să cureți elementele întărite de pe suprafața ei prin răzuire. În acest fel riști să distrugi stratul ceramic care îți protejează podoaba capilară de căldura excesivă pe care aceasta o generează atunci când o folosești.

Cum se curăță corect placa de întins părul

Dacă până acum nu ai făcut acest lucru din cauza faptului că ai crezut că este un procedeu complicat, de fapt totul este mai ușor decât crezi. Trebuie doar să ai la îndemână discuri de bumbac, alcool sanitar și o cârpă umedă.

Placa nu trebuie să fie în priză și nici caldă atunci când te apuci să o cureți. Înmoaie discurile demachiante în alcool sanitar și șterge încet cu ele plăcile din ceramică. Dacă nu ai la îndemână alcool, există un spray special de curățare pentru placile de par. După acest pas, tot ce mai ai de făcut este să ștergi cu cârpa umedă. Trebuie să urmezi această rutină măcar o dată pe săptămână și vei prelungi cu siguranță durata de viață a plăcii tale de păr.

De la balsam, la spumă sau la alte spray-uri aplicate pe podoabă capilară, toate acestea se depun pe părțile interioare ale plăcii de întins părul. Chiar dacă reziduurile nu sunt vizibile cu ochiul liber, ele există și scad eficiență plăcii de întins. Din acest motiv și placa trebuie curațată regulat, cel puțin o dată după patru utilizări.

Ce ai spune dacă ai afla că există anumite alimente care, introduse în dieta ta zilnică, îți ajută părul să devină așa cum îți dorești? Nu trebuie decât să menții un scalp sănătos și asta se poate face cu ajutorul dietei. Iată cum poți obține un păr de invidiat fără prea mult efort:

Citește și: Sfatul experților pentru a încheia cât mai repede o ceartă în cuplu. Vezi care sunt cuvintele salvatoare

Sanatate

5 principii ale comunicării eficiente în relația de cuplu

Îi este foarte comod psihicului să gândească emoțional, mai ales atunci când se simte amenințat. Dintr-o perspectivă “romanticizată”, putem descrie [...]

Interventii si terapii

riduri

Toxina botulinică. De ce este botoxul un remediu eficient împotriva îmbătrânirii, cum se injectează și ce riscuri poate avea tratamentul?

Știm că perioada izolării a fost greoaie, pentru multe din doamnele și domnișoarele care nu au reușit să mai apeleze [...]

Alimente

ulei samburi struguri

Uleiul din sâmburi de struguri. Ce beneficii are?

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat de mulți medici un superaliment. Extras în urma presării strugurilor, uleiul este un [...]