Pentru această prăjitură ai nevoie în primul rând de răbdare. De ce de răbdare? Pentru că totul este făcut la rece, fără coacere.
Pentru blatul de biscuiți, ai nevoie de 350 de grame de biscuiți digestivi, 200 de grame de unt topit care se amestecă cu biscuiții măcinați în blender. Textura compoziției trebuie să fie cea a nisipului ud. După ce compoziția capătă textura necesară se pune la rece și se prepară crema de mascarpone.
Pentru cremă, ai nevoie de 500 de grame de mascarpone, 500 de ml de frișcă lichidă foarte rece, 150 de grame de zahăr pudră, 20 de grame de gelatină hidratată în aproximativ 100 de ml de apă rece și de 100 de ml de lapte cald, dar nu fiert pentru că gelatina își va pierde proprietățile, dacă laptele e adus la temperatura de fierbere.
Mascarponele se toarnă într-un bol incăpător, unde se bate cu mixerul la viteze mică. Treptat adaugi frișca lichidă și zahărul. Cantitatea de zahăr poate oscila în funcție de cât de dulce preferi. După ce frișca și mascarponele s-au omogenizat, se adaugă esență de vanilie, de rom sau de migdale, în funcție de ceâ îi place fiecăruia. La final, dizolvi gelatina în laptele cald si torni mai apoi compoziția obținută peste mascarpone. Mixezi la viteză mare maxim timp de 3 minute deoarece frișca se poate tăia. Peste blatul de biscuiți torni compoziția și o lași la frigider pentru aproximativ 30 de minute ca să i se formeze o pojghiță deasupra.
Fructele de pădure sunt răcoroase și nu sunt extrem de dulci, deci sunt numai bune pentru vremea de afară. Pentru jeleu ai nevoie de 350 de grame de fructe de pădure peste care pui 3 linguri de zăhăr (aproximativ 75 de grame) și le lași să fiarbă pe foc cam 10-15 minute. Între timp, dizolvi 10 grame de gelatină în 50 de ml de apă și o lași să se activeze. Iei fructele de pe foc și le lași deoparte aproximativ 10 minute să se răcească, apoi cu un blender mixezi până obții un piure de fructe consistent. Peste acest piure adăugi gelatina dizolvată în apă și mai mixezi circa un minut. Torni mai apoi jeleul peste crema de mascarpone și dai totul la rece pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte.
Et voila, un cheesecake delicios, făcut în casă, fără coacere. Felia de cheesecake se poate servi alături de un pahar de limonadă sau un pahar de Sangria în zilele toride de vară!