Cum se manifestă COVID-19 la copii. La ce trebuie să fie atenți părinții

copil
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Este cunoscut faptul că cea mai vulnerabilă categorie de vârstă în fața coronavirusului este cea formată din persoanele peste 65 de ani, care au afecțiuni preexistente. Deși până acum majoritatea cazurilor cu COVID-19 au fost raportate la adulți, există chiar și la noi în țară cazuri de copii care sunt afectați de acest virus.

Avertismentul medicilor este clar. Copiii se pot îmbolnăvi cu COVID-19 contrar zvonurilor. – https://bit.ly/2WpxjRX

Publicată de Great.Doc pe Joi, 19 martie 2020

Potrivit celor mai recente cercetări, la copii simptomele sunt mai puțin severe decât la adulți. Cei mici se confruntă cu tuse și febră, simptome des întâlnite și în cazul răcelilor de sezon sau gripei.

Citește și articolul de mai jos și află ce trebuie să le spui celor mici despre COVID-19:

Vorbește-le copiilor tăi despre Coronavirus – https://bit.ly/3b12QO5

Publicată de Great.Doc pe Marţi, 17 martie 2020

Care sunt simptomele în cazul copiilor

Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, simptomele COVID-19 sunt similare atât la copii, cât și la adulți. Cu toate acestea, copiii diagnosticați cu COVID-19 au manifestat simptome mult mai ușoare, asemănătoare gripei, precum febră, secreții nazale (rinoree) și tuse. În unele cazuri, au fost raportate și simptome gastrointestinale (vărsături și diaree).

Pentru ca un copil să fie protejat de infectarea cu COVID-19, părinții trebuie să fie responsabili și să aibă mare grijă de igiena micuților, să îi învețe cum să se dezinfecteze corect în cazul celor mai mari. Recomandările sunt aceleași și la copii și la adulți: spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde, evitarea persoanelor bolnave, dacă mâinile nu sunt igienizate, nasul, gura sau fața nu trebuie atinse, în caz de tuse sau strănut trebuie să îi învățați să-și acopere gura sau nasul și să arunce șervețelul imediat.

În cazul în care copilul are simptome specifice COVID-19 sună medicul de familie și detaliază starea micuțului. Ascultă sfatul și indicațiile cadrului medical, continuă igienizarea și rămâneți în casă pentru a preveni răspândirea bolii.

Afectiuni

durere

Anexita, boala denumită greșit „răceala la ovare”: tot ce trebuie să știi

Anexita sau boala inflamatorie pelvină este o afecțiune care dacă nu este tratată corect poate duce la complicații grave și [...]

Sanatate

pastile

De ce nu se aruncă medicamentele la gunoi

De-a lungul timpului oamenii s-au familiarizat cu reciclarea selectivă a gunoiului, au ajuns să folosească veselă reutilizabilă, au dovedit că [...]

Noutati

Serviciul de Ambulanță Iași

Au pictat pereții Serviciului de Ambulanță pentru a ridica moralul medicilor

Doi artiști s-au gândit să aducă puțină culoare într-un loc în care medicii luptă zi de zi pentru viețile pacienților: [...]