Cum se manifestă COVID-19 la copii. La ce trebuie să fie atenți părinții

copil
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Este cunoscut faptul că cea mai vulnerabilă categorie de vârstă în fața coronavirusului este cea formată din persoanele peste 65 de ani, care au afecțiuni preexistente. Deși până acum majoritatea cazurilor cu COVID-19 au fost raportate la adulți, există chiar și la noi în țară cazuri de copii care sunt afectați de acest virus.

https://www.facebook.com/greatdoc.ro/posts/136713991221633?__tn__=-R

Potrivit celor mai recente cercetări, la copii simptomele sunt mai puțin severe decât la adulți. Cei mici se confruntă cu tuse și febră, simptome des întâlnite și în cazul răcelilor de sezon sau gripei.

Citește și articolul de mai jos și află ce trebuie să le spui celor mici despre COVID-19:

https://www.facebook.com/greatdoc.ro/posts/135944884631877?__tn__=-R

Care sunt simptomele în cazul copiilor

Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, simptomele COVID-19 sunt similare atât la copii, cât și la adulți. Cu toate acestea, copiii diagnosticați cu COVID-19 au manifestat simptome mult mai ușoare, asemănătoare gripei, precum febră, secreții nazale (rinoree) și tuse. În unele cazuri, au fost raportate și simptome gastrointestinale (vărsături și diaree).

Pentru ca un copil să fie protejat de infectarea cu COVID-19, părinții trebuie să fie responsabili și să aibă mare grijă de igiena micuților, să îi învețe cum să se dezinfecteze corect în cazul celor mai mari. Recomandările sunt aceleași și la copii și la adulți: spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde, evitarea persoanelor bolnave, dacă mâinile nu sunt igienizate, nasul, gura sau fața nu trebuie atinse, în caz de tuse sau strănut trebuie să îi învățați să-și acopere gura sau nasul și să arunce șervețelul imediat.

În cazul în care copilul are simptome specifice COVID-19 sună medicul de familie și detaliază starea micuțului. Ascultă sfatul și indicațiile cadrului medical, continuă igienizarea și rămâneți în casă pentru a preveni răspândirea bolii.

Alimente

carne rosie

Adevărul este altul. Ce este lichidul roșiatic din pungile de carne? Nu, nu este sânge

Sunt multe persoane care cred că lichidul roșiatic din pungile de carne este sânge. Dar iată că de cele mai [...]

Interventii si terapii

Implanturile subperiostale – o soluție alternativă la implanturile tradiționale

Implanturile subperiostale sunt adesea folosite pentru pacienții care au suferit o resorbție (subțiere) severa a osului maxilar sau mandibular ca [...]

Lifestyle

Iuliana Tudor, secretul unui trup de invidiat, la 45 de ani

La cei 45 de ani ai săi, Iuliana Tudor este într-o formă fizică de invidiat. Pe lângă naturalețea pe care [...]