Ce trebuie să faci ca bebelușul tău să doarmă mai bine

copil
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Când un copil se naște, acesta nu va dezvolta un regim de somn fix până la vârsta de aproximativ șase luni. În general, doarme la fiecare trei ore și se trezește plângând, iar nou-născuții nu pot diferenția între zi și noapte.

Aceasta este o posibilă explicație pentru faptul că dorm atât de puțin. Cu toate acestea, nu vă faceți griji. După primele săptămâni vor putea afla diferența. În acest fel, puteți crea un program de somn bun pentru ei. În acest articol vom împărtăși câteva recomandări pentru a ajuta copilul să doarmă mai bine și mai liniștit.

Încercați să utilizați cât mai bine corpurile de iluminat și lumina naturală

Luminile ne spun că este timpul să ne trezim, în timp ce întunericul este o adevărată hrană pentru somn. Prin urmare, trebuie să vă păstrați bebelușul la lumină în timpul zilei și la întuneric noaptea, astfel încât să se obișnuiască cu acest stil de viață.

  • În timpul zilei: lăsați lumina soarelui să pătrundă în casa dvs.. Legați perdelele și deschideți câteva ferestre.
  • În timpul nopții: Micșorați intensitatea luminilor înainte de culcare. Puteți folosi veioze mici, atât timp cât nu sunt foarte intense.
  • Puneți bebelușul în pătuț înainte ca acesta să adoarmă

La început, acest lucru poate fi destul de dificil, în special dacă alăptați, pentru că acesta este momentul când cei mai mulți copii reușesc să adoarmă. Cel mai bun lucru de făcut este să-i hrăniți și să-i mângâiați până când vor începe să adoarmă. Cu toate acestea, nu-i lăsați să adoarmă complet în brațele dvs.. În caz contrar, se vor trezi imediat ce i-ați pus în pătuț.

Încercați să nu vă duceți la ei imediat ce auziți un plânset

Nu trebuie să mergeți la ei de fiecare dată când auzi un plânset. Făcând acest lucru, nu îi veți obișnui decât să se trezească frecvent, știind că veți veni întotdeauna la ei. În schimb, așteptați câteva minute pentru a vedea dacă se pot calma puțin și poate că vor reveni la somn. Dacă acest lucru nu se întâmplă, bineînțeles, duceți-vă la ei.

Fiți răbdători

Odată ce copilul s-a obișnuit să doarmă mai multe ore în timpul unei nopți (însă nu neapărat succesiv), este posibil să se întoarcă, să se miște sau să se trezească plângând. Dacă se întâmplă acest lucru, nu intrați în panică. Este normal dacă au dormit în după-amiaza respectivă sau dacă au de febră.

Câteva sfaturi finale

  • Încercați să-i găsiți copilului o camera liniștită în care să doarmă.
  • Încercați să nu-i solicitați prea mult atunci când sunt pe cale să adoarmă.
  • Jucați-vă mult cu ei în timpul zilei. Dacă aveți un animal de companie, implicați-l și pe el.
  • Când se trezesc în miezul nopții nu aprindeți lumina și nici nu-i duceți într-o cameră mai luminoasă.
  • Fiți consecvenți cu ora de culcare.
  • Faceți-le întotdeauna baie înainte de culcare.

Citește și: Experimentul care a îngrozit internetul. Ce iese din căpșuni dacă le ții în apă cu sare

Psihologie

cuplu coronavirus

Cum să-ți păstrezi mintea sănătoasă în timpul pandemiei! Ce trebuie să faci dacă suferi de anxietate

Dacă știrile actuale despre Coronavirus (Covid-19) îți provoacă neliniște sau stres, uite ce-ți recomandă specialiștii în sănătate mentală să faci. [...]

Lifestyle

yuval noah harari

Yuval Noah Harari: ”Dacă alegem lipsa de unitate, acest lucru nu doar că va prelungi criza, ci probabil vor apărea catastrofe mai grave…”

Yuval Noah Harari, istoric israelian și autorul bestseller-urilor – „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” și ”Homo Deus. Scurtă istorie a [...]

Sanatate

Încearcă să porți numai haine de bumbac în timpul pandemiei. Iată care este explicația

Spălatul hainelor, dezinfectarea lor este un proces care le preocupă dintotdeauna pe femei. Hainele sunt cele care intră mereu în [...]