S-a elucidat și acest mister. Cât de des trebuie spălate pijamalele

pijamale
Imagine de Cottonbro via Pexels

Lenjeria intimă și pijamalele sunt articole vestimentare care necesită atenție sporită în ceea ce privește curățarea fiindcă sunt elemente care intră în contact direct cu zonele sensibile ale corpului.

Te-ai întrebat vreodată cât de des trebuie să speli pijamalele? Dacă nu ai încă un răspuns clar și nu ai reușit să te documentezi foarte bine pe acest subiect, te ajutăm noi să faci lumină și în acest caz.

Leanne Stapf, COO la Autoritatea Națională Americană de Curățenie, a vorbit cu jurnaliștii de la Well+Good și le-a explicat cât de des ar trebui, de fapt, să ne spălam pijamalele.

Mulți oameni presupun că pijamalele nu se murdăresc deoarece nu sunt purtate afară și le îmbracă doar atunci când dorm. Cu toate acestea, nu este cazul„, a spus sursa menționată mai sus.

Cum așa? DA, este simplu. Hainele sau lenjeria de noapte ar trebui să intre în mașina de spălat după o singură purtare. Explicația este una cât se poate de logică: „Pe langă acumularea de transpirație peste noapte, pielea noastră se regenerează și exfoliază constant. Celulele moarte, împreună cu germenii acumulați din activitățile zilnice, se transferă pe pijamale.”

Așa cum am menționat și la începutul articolului, pijamalele sunt articole vestimentare care intră în contact direct cu pielea și nu trebuie purtate mai mult de o dată.

Desigur, fiecare corp este unic în felul său, iar stilul de viață pe care îl afre fiecare este cel care trebuie să dicteze chiar și cât de des este necesară schimbarea pijamalelor. Cu alte cuvinte, dacă intră în contact direct cu pielea proaspăt spălată și nu se udă noaptea din cauza transpirației, pijamalele se pot purta și mai multe zile la rând.

O altă întrebare frecventă este cât de des ar trebui să te speli pe cap. Jenny Jin, editor al site-ului Pure Wow a vorbit cu un stilist celebru și a încercat să lămurească și aceast lucru. Află răspunsul din materialul de mai jos:

Noutati

Specialiștii au ajuns la o concluzie: “Imunitatea populației din România pentru COVID 19 e de sub 2%”

MedLife anunță finalizarea studiului privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19. Compania a extins eșantionul până la 1005 persoane, cadre [...]

Interventii si terapii

Dr. Vereanu

Care sunt riscurile unui implant dentar efectuat greșit. Dr. Anca Vereanu ne explică

Una dintre cele mai mari temeri ale pacienților care pășesc într-un cabinet stomatologic este legată de implantul dentar – dacă [...]

Noutati

Autismul, tratat în România prin neuroștiință. Ce îmbunătățiri se constată în urma antrenamentului neuronal

Autismul este o tulburare de neurodezvoltare care afectează aproximativ unul din 45 de copii. Se caracterizează prin disfuncții la nivel [...]