S-a elucidat și acest mister. Cât de des trebuie spălate pijamalele

pijamale
Imagine de Cottonbro via Pexels

Lenjeria intimă și pijamalele sunt articole vestimentare care necesită atenție sporită în ceea ce privește curățarea fiindcă sunt elemente care intră în contact direct cu zonele sensibile ale corpului.

Te-ai întrebat vreodată cât de des trebuie să speli pijamalele? Dacă nu ai încă un răspuns clar și nu ai reușit să te documentezi foarte bine pe acest subiect, te ajutăm noi să faci lumină și în acest caz.

Leanne Stapf, COO la Autoritatea Națională Americană de Curățenie, a vorbit cu jurnaliștii de la Well+Good și le-a explicat cât de des ar trebui, de fapt, să ne spălam pijamalele.

Mulți oameni presupun că pijamalele nu se murdăresc deoarece nu sunt purtate afară și le îmbracă doar atunci când dorm. Cu toate acestea, nu este cazul„, a spus sursa menționată mai sus.

Cum așa? DA, este simplu. Hainele sau lenjeria de noapte ar trebui să intre în mașina de spălat după o singură purtare. Explicația este una cât se poate de logică: „Pe langă acumularea de transpirație peste noapte, pielea noastră se regenerează și exfoliază constant. Celulele moarte, împreună cu germenii acumulați din activitățile zilnice, se transferă pe pijamale.”

Așa cum am menționat și la începutul articolului, pijamalele sunt articole vestimentare care intră în contact direct cu pielea și nu trebuie purtate mai mult de o dată.

Desigur, fiecare corp este unic în felul său, iar stilul de viață pe care îl afre fiecare este cel care trebuie să dicteze chiar și cât de des este necesară schimbarea pijamalelor. Cu alte cuvinte, dacă intră în contact direct cu pielea proaspăt spălată și nu se udă noaptea din cauza transpirației, pijamalele se pot purta și mai multe zile la rând.

O altă întrebare frecventă este cât de des ar trebui să te speli pe cap. Jenny Jin, editor al site-ului Pure Wow a vorbit cu un stilist celebru și a încercat să lămurească și aceast lucru. Află răspunsul din materialul de mai jos:

Afectiuni

emotii

Burnout. Simptomele unei boli ”inexistente”

Dupa ce s-au inregistrat la nivel Mondial tot mai multe decese din cauza epuizarii, OMS a inclus burnout-ul pe lista [...]

Afectiuni

dinți

De ce scrâșnești din dinți: tot ce trebuie să știi despre bruxism

Scrâșnitul dinților sau încleștatul maxilarului sunt de obicei considerate gesturi pe care oamenii le fac numai în timpul nopții, dar [...]

Timp liber

cuplu

Cele mai atrăgătoare zodii. Nu ai cum să le reziști

Fiecare om, fiecare zodie în parte are anumite caracteristici. De aceea se spune că suntem diferiți și că trebuie să [...]