Cât de des ar trebui să te speli pe cap. Află ce spun specialiștii

păr
Imagine de Erick Larregui via Unsplash

Spălatul pe cap este o problemă majoră în viața unei femei mai ales, unde mai pui că dacă podoaba capilară are tendințe de îngrășare, problema este cu atât mai mare.

Jenny Jin, editor al site-ului Pure Wow a vorbit cu un stilist celebru și a încercat să lămurească una dintre cele mai frecvente întrebări: cât de des ar trebui să te speli pe cap.

Experta care a fost contactată de publicația menționată mai sus a spus că dacă în cazul feței apelăm la o curățare în mai multe etape, așa ar trebui să facem și cu părul. Aceasta a menționat că prima șamponare nu face decât să elimine praful, pielea moartă și grăsimea, în timp ce a doua este cea care curăță cu adevărat scalpul și firele de păr.

Așa cum am spus și mai sus, stilista a dezvăluit că nu există o rețetă valabilă pentru toată lumea în cazul frecvenței spălatului pe păr. Acest lucru depinde de textura și grosimea firului.

Helen Reavey spune că femeile cu păr subțire și rar trebuie să se spele zilnic pe păr sau la două zile, în timp ce femeile cu păr gros sau ondulat se pot spăla o dată la 3-4 zile.

Printre greșelile pe care le faci când cureți scalpul și părul se numără utilizarea frecventă a aceluiași șampon sau folosirea apei fierbinți după clătire. Ideal ar fi să schimbi din când în când produsul și să te clătești cu apă călduță, care să nu usuce pielea capului, mai spune Reavey.

Părul este una dintre părțile importante ale imaginii noastre, de aceea este important să înveți cum să ai grijă corect de el. Așa cum se întâmplă în mai toate domeniile și când vine vorba de îngrijirea părului opiniile diferă, chiar dacă este vorba despre lucruri fundamentale.

Cel mai bun indicator al frecvenței curățării părului cu șampon este excesul de sebum, așa încât fiecare persoana îți poate stabili un program cu care se simte confortabil și care variază, de regulă, între 2 și 3 spălări pe săptămână,” a declarat hairstilistul Scott Cornwall pentru theindependent.co.uk.

Mai este important de menționat că în cazul persoanelor care trebuie să își spele zilnic părul, este necesară folosirea balsamului de păr de 4-5 ori pe săptămână pentru a preveni deteriorarea firelor de păr. În cazul persoanelor care au părul creț însă, balsamul se poate folosi numai o dată sau de două ori pe săptămână, a mai specificat stilistul menționat mai sus.

Sanatate

sarcină

Cum îți dai seama că ești însărcinată: primele semne

Indiferent că este o sarcină planificată sau nu, primul semn că vei deveni mămică este dat de către absența menstruației. [...]

Sanatate

coronavirus

Ce este fenomenul COVID-Flu și ce legătură are cu vaccinul anticoronavirus

Așa cum au mai spus-o de multe ori până acum, autoritățile române sunt de părere că și dacă exista, un [...]

Interventii si terapii

Cât durează un implant dentar

Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Dacă ai auzit despre această procedură și te-ai [...]