Când e mai bine să faci duș: dimineața sau seara? Află răspunsul cercetătorilor

duș
Imagine de Cottonbro via Pexels

Spălatul este un lucru esențial pentru a păstra sănătatea corpului. O viață sănătoasă înseamnă și să urmezi o rutină strictă în privința spălatului, dar totuși, rămâne o întrebare în mintea noastră: când este mai bine să faci duș – înainte de somn sau dimineața când te trezești?

Oamenii de știință au considerat că este nevoie de un răspuns argumentat și pentru această dilemă. Potrivit studiile efectuate de-a lungul timpului se pare că cel mai indicat moment pentru a face duș este seara, înainte de a merge la culcare, iar cercetătorii oferă și o explicație pentru acest lucru.

Dacă dușul de dimineață este bun pentru a te trezi mai repede, dușul de seară este recomandat pentru că ajută corpul să se relaxeze după o zi obositoare și îl calmează, fiind asociat cu un ritual înainte de somnul de noapte.

Un alt argument pertinent pentru a face duș seara este faptul că lenjeria, salteaua de la pat, pernele, toate sunt locuri unde se acumulează de obicei bacterii, microorganisme și fungi. Corpul uman elimină circa 98 de litri de transpirație pe an, iar o mare parte din aceste reziduuri ajunge pe pernă, pătură și cearșafuri. O pernă poate conține până la 47 de specii diferite de fungi, acarieni și piele moartă.

De aceea, oamenii de știință consideră că cel mai bine este să faci duș înainte de somn și să nu folosești hainele de stradă în așternuturi. Când te speli la sfârșitul zilei, îndepărtezi toxinele, transpirația și bacteriile de pe corpul tău înainte de a atinge cearșaful.

Așternuturile din mătase creează o atmosferă fermecătoare pentru dormit, pe lângă frumusețea, rafinamentul și senzația de lux. Există mai multe avantaje atunci când vine vorba de utilizarea așternuturilor din mătase. Iată care sunt acestea:

În ciuda a ceea ce am spus mai sus, tot nu te poți despărți de dușul de dimineață? Trebuie să îți mai spunem că decizia ta este importantă și pentru că alte studii au scos la iveală faptul că nu sunt indicate două dușuri pe zi. Expunerea prea mare la apă fierbinte poate duce la deteriorarea pielii și părului (uscare), mai ales la persoanele cu dermatită atopică și piele foarte uscată.

Noutati

oameni cu măști

Cât timp va dura epidemia de Coronavirus? În cât timp viața va reveni la normal?

BBC a publicat astăzi o articol care încearcă să răspundă la cea mai arzătoare dilemă a Planetei – când se [...]

Lifestyle

leadership

Leadership în timpul epidemiei! Cum ar trebui să reacționeze șeful tău în criză

”Ne amintim cu toții ședințele de la sfârșitul anului trecut. Obiective, strategii, planuri de dezvoltare, cursuri programate și cifre rotunjite [...]

Alimente

folie

De ce nu e bine să păstrezi folia de prospețime în dulap. Sigur nu te aștepți la ce urmează

Folia de prospețime este un produs care se regăsește destul de des pe lista de cumpărături. O utilizăm mereu în [...]