Șamponul uscat și secretele utilizării lui. Ce trebuie să știi înainte să îl folosești

păr
Imagine de StockSnap via Pixabay

Șamponul uscat este un lucru absolut extraordinar, un produs din industria cosmetică pe care femeile îl adoră pur și simplu.

Acesta este folosit pentru a absorbi și a elimina sebumul, uleiul pe care scalpul îl produce în mod natural și care face podoaba capilară să arate urât la numai 2 sau 3 zile de la spălare. Produsul miracol, pentru că așa a fost numit de către doamne, este de un real ajutor, dar numai dacă este folosit în mod corect. Indiferent de forma sub care îl ai, spray sau pudră, trebuie să urmezi câțiva pași simpli pentru a obține rezultatul dorit.

Sfaturile de mai jos vin de la profesioniști și trebuie să ții cont de ele dacă vrei să economisești timp, bani la salon, dar și să ai un păr ce întoarce capete pe stradă.

  • Alege un șampon uscat care are nuanța părului tău. Dacă ai părul închis la culoare, încearcă să alegi un șampon care să aibă o culoare cât mai apropiată de cea a părului tău, la fel și în cazului unui păr blond. Nu cumpăra un șampon uscat la întâmplare pentru că s-ar putea să nu fie ceea ce cauți tu și să fii dezamăgită. Unele șampoane uscate, dacă sunt alese cu atenție, pot camufla foarte ușor și rădăcinile crescute ale părului vopsit. Concluzia este să alegi cu simț de răspundere.
  • Înainte de a folosi șamponul uscat, agită-l bine. Amidonul, ingredientul principal, se poate așeza pe fundul spray-ului între utilizări, așa că este nevoie să îl agiți puțin înainte să îl folosești.

Șamponul uscat se utilizează doar pe porțiunile unde scalpul a secretat prea mult sebum

  • Nu pulveriza prea aproape de scalp. Trebuie să îl ții la o distanță de 4-6 cm de scalp și să pulverizezi direct la rădăcină.
  • Nu pulveriza cu o singură mișcare. Încearcă să distribui uniform produsul pe rădăcini cu mișcări înainte și înapoi.
  • Șamponul uscat se utilizează doar pe porțiunile unde scalpul a secretat prea mult sebum.
  • Una dintre cele mai frecvente greșeli este că se folosește prea mult produs o singură dată. Nu așa trebuie făcut. Dacă pulverizezi prea mult, vei obține un păr decolorat și care va părea că este nespălat și plin de mătreață și cu siguranță nu asta vrei.
  • Nu încerca să cureți produsul imediat după ce l-ai folosit. Lasă-l să acționeze câteva minute pentru a-și face treaba.
  • După ce ai aplicat produsul la rădăcini, încearcă să masezi puțin zonele în care l-ai folosit. În acest fel vei ajuta șamponul uscat să pătrundă mai bine în piele și să absoarbă tot sebumul.
  • Șamponul uscat nu curăță părul, deci nu trebuie folosit în fiecare zi. Specialiștii spun că dacă este utilizat prea des, îți poate face rău pentru că va închide foliculii pielii și scalpul nu va mai avea pe unde să respire. Urmările pot fi destul de grave: căderea părului, infecții la nivelul pielii, dermatită și altele. Șamponul uscat se poate folosi de cel mult 3 ori pe săptămână pentru părul cu adevărat uleios.
  • Pentru a obține cele mai bune rezultate, sfatul specialiștilor este să folosești șamponul uscat seara, înainte de culcare, iar până dimineața acesta îți va face treaba așa cum se cuvine.

Tu la ce alte trucuri mai apelezi atunci când folosești șamponul uscat?

Citește și: Știai că trebuie să faci asta în fiecare săptămână? Cum se curăță corect placa de păr

Timp liber

covor

Ce covor alegi dacă ai parchet gri – 6 variante de modele şi culori

Podelele gri devin un element oarecum fierbinte în designurile moderne. Pardoselile gri și deschise emană eleganță și rafinament, destul de [...]

Lifestyle

telefon

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT, interzisă

Din data de 27 iunie 2020, adică de ieri, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT a fost [...]

Dieta si nutritie

pâine

Pâine de casă – rețeta cu care nu vei da greș

Dacă vrei să te apuci să faci pâine în casă atunci cu rețeta aceasta trebuie să începi. Chiar dacă nu [...]