Care este adevărata părere a bărbaților despre iubire

cuplu

Iubirea este un sentiment pe care de cele mai multe ori nu reușim să îl înțelegem, dar să îl mai și exprimăm. Există o mulțime de păreri și controverse care planează asupra acestui cuvânt atât de frumos, dar există și confuzie atunci când trebuie să dovedim cu fapte. Dacă în cazul femeilor, lucrurile sunt mai ușor de clarificat datorită laturii lor sensibile, domnii sunt mai reticenți atunci când vine vorba despre iubire.

Există o mulțime de situații, o sumedenie de relații, prea multe modalități prin care putem iubi pe cineva și un singur cuvânt: iubire. Într-un articol din Psychology Today, lucrurile par să se mai limpezească puțin. Se pare că domnii sunt mai interesați de fapte, de rezultate, decât de experiența în sine și parcursul ei.

Autorul articolului, Cody Kommers, susține că de cele mai multe ori, bărbații ajungă să se folosească de iubire ca de un instrument. Ei cred că trebuie să iubească pe cineva pentru ceea ce poate face persoana respectivă pentru ei, dar scopul iubirii nu este acesta. De aici și confuzia din mintea bărbaților: iubirea nu are un obiect stabilit și nici nu ai cum să câștigi pentru că nu există final. Ca să se facă mai bine înțeles, Kommers dă un exemplu concret: bărbații ajung să iubească o femeie pentru că ea este cea care îi ajută să aibă familia la care au visat.

Iubirea pentru bărbați se bazează pe acțiuni concrete

Există însă și „iubirea intrinsecă”, care se referă la calitățile persoanei de lângă tine. Autorul spune că bărbații sunt construiți să gândească logic și că atunci când este întrebat de către femeia din viața lui „DE CE O IUBEȘTE”, el se va gândi imediat la ceea ce face ea pentru el și abia mai apoi își va da seama că nu acesta este răspunsul pe care aceasta îl aștepta. De aici pot porni o serie de discuții sau chiar despărțiri, nu-i așa?

Cody Kommers spune că iubirea pentru bărbați se bazează pe acțiuni concrete, iar iubirea sa se va reduce întotdeauna la ceva cu valoare instrumentală. Nu trebuie condamnați, dimpotrivă. Autorul mai spune că din punctul său de vedere, majoritatea bărbaților nu ajung să înțeleagă niciodată iubirea în adevăratul sens al cuvântului. Ei cred că iubirea instrumentală este ok. Mai sunt și situații când bănuiesc că iubirea lor este incompletă, dar nu înțeleg cum să rezolve situația așa că ajung să o ignore.

Cu siguranță nu trebuie să generalizăm. Trebuie doar să știi tu ca femeie ce fel de bărbat vrei lângă tine și să îți asumi relația în care te afli. Dacă lucrurile stau altfel, atunci ia măsuri și evaluează situația cu alți ochi.

Sport

Elena Dan - ce sa ai in geanta la sala

Ce nu trebuie să-ți lipsească din geanta de sală?

Te-ai gândit să începi să mergi la sală şi vrei să fii pregatit/ă, fără ca nimic să te ia prin [...]

Lifestyle

telefon

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT, interzisă

Din data de 27 iunie 2020, adică de ieri, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT a fost [...]

Afectiuni

Infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic, terapie recomandată în sezonul rece

Durerile articulare sau lipsa mobilității sunt suferințe care apar frecvent în sezonul rece. Înaintarea în vârstă, sedentarismul, proasta vitaminizare sunt [...]