Dr. Îlker Hahramanoglu: „Cancerul de ovare este cel mai periculos pentru ca nu da semnale!”

Si-a dedicat intreaga cariera studiului si specializarii intr-un domeniu extrem de vast: chirurgia oncologica ginecologica. Dr. Ilker Hahramanoglu, unul dintre cei mai prestigiosi specialisti din Turcia, vorbeste intr-un interviu AlistMagazine.ro despre cat de periculos este cancerul ovarian si cum poate sa apara fara sa dea niciun semn.

A publicat 66 de articole in publicatii medicale din Europa despre afectiunile oncologice din sfera ginecologica, iar impreuna cu echipa sa intervine in cele mai complicate cazuri de cancer.

Dr. Ilker Hahramanoglu: „Sangerarea dupa actul sexual este primul semn ca ceva nu functioneaza cum trebuie!”

Specialistul este de parere ca femeile ar trebui sa-si faca un obicei din a ajunge la medic constant, sa verifice starea lor de santate, iar in cazul in care corpul lor le transmite cel mai mic semn sa constientizeze ca ceva nu functioneaza cum trebuie.

Sangerarea intre menstre sau dupa actul sexual este primul semnal ca ceva nu functioneaza cum ar trebui. Mancarimi, dureri, senzatii de balonare. Din pacate, cancerul de ovare este cel mai periculos pentru ca nu da semnale. Iar aunci cand apar primele semne este deja metastazat. Pentru ca se pare ca multe femei ignora semnalele pe care le da organismul. Sangerarea e considerata normala. Si amana cat pot de mult aceste analize si consultatii„, spune dr. Ilker Hahramanoglu in interviul din Alist Magazine.

Dr. Ilker Hahramanoglu despre lupta impotriva HPV: „Toate femeile sa se vaccineze”

Medicul discuta si despre cat de eficienta este vaccinarea impotriva HPV si recomanda ca aceasta masura sa fie luata din timp. „Recomandarea mea, pentru o protectie maxima, ar fi ca toate femeile sa se vaccineze, chiar de la o varsta cat mai mica. HPV are multe genotipare, dar doua dintre ele se cunosc a fi foarte periculoase: 75% dintre aceste cancere sunt cauzate de aceste doua genotipae. Aceste genotipare sunt 16 si 18. Ele sunt cele mai periculoase, iar vaccinul este foarte eficient impotriva lor„, spune specialistul din Turcia.

Alimente

cartof dulce

Cartoful dulce. Un aliat împotriva bolilor cardiovasculare

Cartofii dulci sunt legume ce aduc o multitudine de beneficii pentru organism. Ce spune unul dintre cei mai apreciați medici [...]

Sport

fitness

Vrei să mergi la sală? Uite ce măsuri de protecție trebuie să respecți din 15 iunie

După trei luni în care nu s-a putut face sport în sălile de fitness și centrele sportive închise, începând de [...]

Noutati

stomatologie

Stomatologia digitală – soluție indiferent de gravitatea problemei

Frica de dentist, amânarea sau anularea vizitei la stomatolog sunt principalele cauze care conduc la situații complicate, chiar și la [...]