Algele marine sunt considerate superaliment, deoarece contin o multime de substante nutritive. Consumate in cantitati mici, vei beneficia de toate proprietatile lor, respectiv de bogatia de vitamine, minerale si fibre pe care acestea le contin. In plus, contin o cantitate redusa de grasimi, sunt bogate in fibre, antioxidanti si proteine de inalta calitate.
Algele marine sunt considerate superaliment alimentar, deoarece contin o multime de substante nutritive. Consumate in cantitati mici, vei beneficia de toate proprietatile lor, respectiv de bogatia de vitamine, minerale si fibre pe care acestea le contin. In plus, contin o cantitate redusa de grasimi, sunt bogate in fibre, antioxidanti si proteine de inalta calitate.
Unul din nutrientii „vedeta„ ai algelor marine il reprezinta iodul. Acesta este un oligoelement esential pentru metabolismul energetic al celulelor. De asemenea, acesta sustine si sinteza adecvata a hormonilor din glanda tiroida. Tiroida este una dintre cele mai mari glande endocrine din organism si este responsabila pentru procese importante, precum utilizarea energiei, un sistem imunitar puternic si reactia organismului la diferiti hormoni. Deoarece organismul nu produce cantitati suficiente de iod pe cont propriu, acesta trebuie consumat prin alimente, iar algele sunt o sursa vegetariana excelenta.
Algele marine sunt, de asemenea, considerate surse excelente de fosfor si calciu. De exemplu, algele au de zece ori mai mult calciu decat laptele. Acesta este probabil principalul motiv pentru care algele sunt considerate superalimente. Dar lista nutrientilor nu se opreste aici. Fierul este un alt mineral prezent in alge si, desi nu este asimilat precum cel din surse animale, poate fi luat in considerare datorita continutului suplimentar de Vitamina C din alge. Aceasta din urma sustine absorbtia fierului.
Pentru ca am amintit de vitamine, o alta ce se regaseste in continutul algelor o reprezinta si betacarotenul, cunoscuta si ca Provitamina A. Rolul sau principal este cel de protectie a sanatatii ochilor. Familia de Vitamine B este si ea abundenta in alge, cum ar fi in spirulina. Vitaminele E si C, puternici antioxidanti, sunt aliati excelenti pentru sanatatea pielii, pentru un tonus bun si se gasesc in alge precum wakame sau salata de mare.
Pe langa toti acesti micronutrienti, se adauga continutul de macronutrienti, respectiv fibre si proteine vegetale calitative.
Gratie continutului lor bogat in nutrienti, algele marine aduc numeroase beneficii consumatorilor. Iata cateva dintre acestea:
Algele marine sunt satioase, nu ingrasa, prin urmare sunt ideale pentru consum, pentru a evita supraponderabilitatea si obezitatea. Dintre cele mai cunoscute alge, se remarca kombu, alge dulse, alge wakame, fukus, etc.. Astazi, acestea pot fi gasite in magazine specializate de alimente sanatoase si plante medicinale. Eherbal.ro este unul dintre acestea, rasfoieste site-ul si cumpara online algele preferate!
Algele sunt extrem de versatile in pregatire. Ele adauga textura si culoare oricarui preparat. Pot fi adaugate in supe de legume, salate sau ca garnitura la mancarea preferata. Mai mult, poti sa optezi si pentru forma lor pulbere (pulbere de spirulina sau chlorella, de exemplu) si sa le adaugi in smoothie-uri si sucuri de legume si fructe.
Nu ai incercat inca algele marine? Cu toate beneficiile pe care le au, algele sunt un aliment cheie pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, asa ca ia-le in considerare!