Ingrediente naturale pentru un scalp curat

caderea parului
Photo by pexels.com

Dacă ai un scalp afectat de sebum sau un scalp dezechilibrat, nu ignora problema! Pentru că ea nu va trece de la sine. Ba dimpotrivă! Te poți alege cu alte complicații cum ar fi mătreața, senzația de prurit, iritații sau descuamări ale acestuia.

Care sunt cauzele care pot afecta scalpul?

Folosirea abuzivă a produselor de styling, schimbările de temperatură, utilizarea prelungită a uscătoarelor de păr și a instrumentelor de coafat. Tot la acest capitol, poți adauga sensibilitatea crescută la sulfiții duri din șampoane sau utilizarea unor produse de îngrijire nepotrivite.

Dacă vrei un scalp curat, îți recomandăm să mizezi pe aceste 5 ingrediente naturale. Asemenea tenului, și scalpul poate obține beneficii vizibile și de lungă durată dacă introduci în rutina ta de îngrijire câteva ingrediente naturale care au proprietăți de calmare, împrospătare și curățare.

  • Gălbenelele conțin uleiuri eterice și carotenoide și refac celulele deteriorate;
  • Mentolul are propietăți antiseptice și de calmare, fiind folosit ca și ingredient de bază în loțiuni tonice cu efect revitalizant;
  • Cafeina este un alcaloid și stimulent pentru sistemul nervos central care prelungește ciclul de creștere al părului și,  prin urmare, este folosită pentru a combate pierderea părului;
  • Camforul este o substanță naturală cunoscuta pentru proprietățile antipruriginoase;
  • Jojoba este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru propietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat de amerindieni pentru tratarea rănilor.

Scalpul poate obține beneficii semnificative în urma aplicării unei loțiuni tonice revitalizante. Acest produs stimulează circulația la nivelul scalpului și îl împrospătează instant. 

Tonicul revitalizant Stimulating Sensation Leave-In Tonic de la Londa Professional revigorează și conferă o senzație reconfortantă și răcoroasă după aplicare. Produsul stimulează și creșterea sănătoasă a părului. Podoaba capilară va primi un aspect mai bogat și mai voluminos.

Afectiuni

durere

Infectia cu giardia: simptome, factori de risc și prevenție

Giardia lamblia este un parazit care trăiește în intestine, fie că vorbim de oameni sau de animale. Acesta se transmite [...]

Sanatate

dietă

Dieta militară: ce ai voie să mănânci pentru a slăbi 5 kg în 7 zile

Vrei să slăbești rapid pentru un eveniment sau vrei neapărat să scapi de câteva kilograme pentru a arăta mai bine [...]

Sanatate

sâni

Ai păr pe sâni? Care sunt cauzele și ce trebuie să faci

Faptul că observi din ce în ce mai multe fire de păr în jurul mameloanelor nu este un lucru care [...]