Ingrediente naturale pentru un scalp curat

caderea parului
Photo by pexels.com

Dacă ai un scalp afectat de sebum sau un scalp dezechilibrat, nu ignora problema! Pentru că ea nu va trece de la sine. Ba dimpotrivă! Te poți alege cu alte complicații cum ar fi mătreața, senzația de prurit, iritații sau descuamări ale acestuia.

Care sunt cauzele care pot afecta scalpul?

Folosirea abuzivă a produselor de styling, schimbările de temperatură, utilizarea prelungită a uscătoarelor de păr și a instrumentelor de coafat. Tot la acest capitol, poți adauga sensibilitatea crescută la sulfiții duri din șampoane sau utilizarea unor produse de îngrijire nepotrivite.

Dacă vrei un scalp curat, îți recomandăm să mizezi pe aceste 5 ingrediente naturale. Asemenea tenului, și scalpul poate obține beneficii vizibile și de lungă durată dacă introduci în rutina ta de îngrijire câteva ingrediente naturale care au proprietăți de calmare, împrospătare și curățare.

  • Gălbenelele conțin uleiuri eterice și carotenoide și refac celulele deteriorate;
  • Mentolul are propietăți antiseptice și de calmare, fiind folosit ca și ingredient de bază în loțiuni tonice cu efect revitalizant;
  • Cafeina este un alcaloid și stimulent pentru sistemul nervos central care prelungește ciclul de creștere al părului și,  prin urmare, este folosită pentru a combate pierderea părului;
  • Camforul este o substanță naturală cunoscuta pentru proprietățile antipruriginoase;
  • Jojoba este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru propietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat de amerindieni pentru tratarea rănilor.

Scalpul poate obține beneficii semnificative în urma aplicării unei loțiuni tonice revitalizante. Acest produs stimulează circulația la nivelul scalpului și îl împrospătează instant. 

Tonicul revitalizant Stimulating Sensation Leave-In Tonic de la Londa Professional revigorează și conferă o senzație reconfortantă și răcoroasă după aplicare. Produsul stimulează și creșterea sănătoasă a părului. Podoaba capilară va primi un aspect mai bogat și mai voluminos.

Lifestyle

păr

Cum ai grijă ca părul tău să nu fie afectat de clorul din piscină

Mersul la piscină pe timp de vară este o adevărată relaxare, dar ce te faci când clorul și substanțele de [...]

Timp liber

gastronomie

Trenduri culinare în anul 2020

Vrei să fii în trend chiar și atunci când ești la restaurant? Sigur că da, ar spune mulți. Cum altfel [...]

Alimente

scorțișoară

Scorțișoara, utilizări și beneficii pentru organism

Scorțișoara este poate unul dintre cele mai iubite ingredinte din bucătărie, așa că am decis să scriem acest articol pentru [...]