Cum a schimbat pandemia COVID-19 normele de frumusețe? Care sunt cele mai căutate servicii de beauty

Mariana Aristotel, Avra

Pandemia COVID-19 i-a forțat pe oamenii de peste tot din lume să regândească norme, să rescrie legi și să construiască sisteme alternative de muncă de la distanță. Nu există industrie care să nu fi fost afectată, mai mult sau mai puțin, de pandemia COVID-19, iar industria de beauty nu face excepție.

„Solicitările pentru terapiile faciale au fost într-o continuă creștere în ultimul an, în detrimentul celor corporale. Acest lucru se datorează, probabil, nenumăratelor ședințe pe platforme online precum Zoom, unde partea superioară a corpului este cea pusă în evidență. Până acum, prin prisma ocupației lor de zi cu zi, persoanele publice sau influencerii erau foarte atenți la aspectul feței. Ultimul an ne-a determinat pe toți să acordăm o atenție sporită propriului chip,” declară Marina Aristotel, Managing Director, AVRA Aesthetic Institute

În anul 2020, cele mai multe companii s-au concentrat pe limitarea pierderilor, însă Avra Aesthetic Institute nu doar că a cunoscut o creștere a încasărilor, dar a făcut pași înainte și în dezvoltarea propriului business.

Mariana Aristotel: ”Estimăm o creștere de 20%”

„În prima parte a anului am înregistrat o scădere considerabilă a încasărilor, datorită închiderii temporare din perioada stării de urgență, cele mai slabe luni ale anului fiind martie și aprilie. Însă, am reușit să recuperăm ulterior, anul 2020 fiind mai bun ca rezultate decât anul precedent, lunile cele mai bune fiind septembrie și octombrie.

Mai mult decât atât, anul trecut am continuat să investim în dezvoltarea magazinului online și ne-am lărgit constant portofoliul de servicii, aducând noi tehnologii și protocoale de tratament cu rezultate demonstrate. În vara anului 2020 am decis extinderea spațiului AVRA Aesthetic Institute situat în clădirea Labyrinthe (Strada Paris nr. 61 A), ocupând un nou etaj, dublând astfel capacitatea. Rezultatele financiare ale anului trecut ne arată că a fost o decizie bună. Pentru anul 2021 estimăm o creștere de 20% și avem în plan introducerea unor noi tratamente de ultimă generație și creșterea comunității de clienți,” adaugă Marina Aristotel, Managing Director, AVRA Aesthetic Institute.

skin care
Photo by Anna Shvets from Pexels

Cele mai vândute tratamente de înfrumusețare în pandemie

Tratamentele faciale noninvazive, tratamentele injectabile la nivelul feței și epilarea definitivă au fost printre cele mai căutate servicii în ultimul an.

„Avem în continuare cliente fidele care vin regulat la tratamente, inclusiv dintre cele care lucrează de acasă deoarece, așa cum spuneam, zona feței este vizibilă chiar și în mediul online. În plus, pacienții care încep un protocol de tratamente, corporal sau de epilare definitivă, revin la perioadele indicate de specialist.

Într-adevăr, anulările programărilor sunt mai ridicate în pandemie, dar înțelegem impredictibilitatea perioadei și reconfirmăm programările cu o zi înainte, pentru a putea ocupa sloturile aferente programărilor anulate cu cliente aflate pe lista de așteptare,” adaugă Marina Aristotel, Managing Director, AVRA Aesthetic Institute.

Odată cu apariția vaccinurilor anti COVID-19, oamenii au devenit mai optimiști și se gândesc deja la perioada post-pandemie, planificându-și, măcar în linii mari, viitoarele concedii și vacanțe. Tocmai de aceea, încă din primele luni ale anului 2021, a crescut cererea pentru tratamentele de remodelare corporală.

„Luminița de la capătul tunelului începe să se vadă din ce în ce mai clar. Oamenii așteaptă primele concedii și vacanțe, iar odată cu accelerarea campaniilor de vaccinare, acestea nu mai par atât de îndepărtate. Observăm, așadar, o creștere a cererii pentru tratamentele de remodelare corporală, de diminuare a celulitei și de îmbunătățire a laxității pielii,” adaugă Marina Aristotel, Managing Director, AVRA Aesthetic Institute

Afectiuni

șold

Suferi de coxartroză? Află totul despre această afecțiune!

Coxartroza este o afecțiune cronică ce se manifestă prin degenerarea articulației șoldului. Te întrebi pe cine afectează? În special pe [...]

Timp liber

Paște

Mesaje de Paște! Cele mai frumoase urări pentru persoanele dragi

Mesaje de Paște. Sărbătorile Pascale sunt un motiv de bucurie, ocazia perfectă pentru a le transmite celor dragi gândurile tale, [...]

Interventii si terapii

interventii estetice

Ce tratamente estetice sunt căutate după perioada de izolare?

Cele mai afectate de pandemie au fost cu siguranță femeile care nu au putut să-și păstreze ritualurile de frumusețe. După [...]